Αναγκασμένος να «χωνέψει», όσο και εάν δυσκολεύεται, τη νίκη στις δημοτικές εκλογές στη Χειμάρρα, του ομογενούς Φρέντι Μπελέρη, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα.

Λίγες ώρες μετά τη μεγάλη νίκη με διαφορά 19 ψήφων του Έλληνα ομογενούς Διονύση Φρέντι Μπελέρη, τους ξέφρενους χορούς, τη χαρά και την ανακούφιση, έχει διαδεχτεί η ανησυχία για την επόμενη ημέρα.

Όλοι περιμένουν την εξέλιξη της δικαστικής διαχείρισης του Μπελέρη, που παραμένει κρατούμενος στις φυλακές Τιράνων.

«Στο τέλος όλοι πρέπει να αποδεχτούν το εκλογικό αποτέλεσμα γιατί έχει γίνει με δημοκρατικό τρόπο και αποφάσισε ο λαός», λένε οι ψηφόφόροι.

Σχεδόν μια εβδομάδα μετά τη σύλληψη του Μπελέρη και λίγες ώρες μετά την εκλογή του ως νέος δήμαρχος της Χειμάρρας, οι δημότες της περιοχής παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεσή του, ελπίζοντας ότι άμεσα θα αφεθεί ελεύθερος

«Περιμένουμε με άγχος το πότε θα βγει από τη φυλακή ο Φρέντι ο Μπελέρης που τον έχουν πάρει».

Φρέντι Μπελέρης: «Η δικαιοσύνη να βρει την αλήθεια» λέει ο πατέρας του

Ο πατέρας του Μπελέρη χαίρεται για τη νίκη του παιδιού του και, μιλώντας στο Mega, ζητά από τη δικαιοσύνη να αναζητήσει την αλήθεια.

«Κάνω έκκληση στη δικαιοσύνη την αλβανική να το ψάξει. Ζητάω από τη δικαιοσύνη, μόνο και μόνο δικαιοσύνη, την αλήθεια.

Μέχρι και σήμερα δεν έχει καταφέρει να μιλήσει με το παιδί του για να τον συγχαρεί.

«Δεν μας επιτρέπει να επικοινωνήσουμε προς το παρόν. Η νύφη μου πήγε να τον δει, του πήγε τα ρούχα μέσω του δικηγόρου, αλλά δεν κατάφερε να τον δει».

Φρέντι Μπελέρης: «Καθαρό αποτέλεσμα κι ας μην μας αρέσει» σχολιάζει ο Έντι Ράμα

Καθαρό χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της κάλπης στη Χειμάρρα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, αποδεχόμενος τη νίκη Μπελέρη, όσο και αν, όπως είπε, δεν του αρέσει.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουμε με την ιδέα ότι υπάρχει άλλη δικαιοσύνη για τους πολίτες της Αλβανίας και άλλη δικαιοσύνη για τους πολίτες της Αλβανίας με ελληνική υπηκοότητα. Πρόκειται για την ίδια εθνικότητα».

Ο Φρέντι Μπελέρης συνελήφθη τα ξημερώματα της Παρασκευής και κατηγορείται ότι προσπάθησε να εξαγοράσει ψήφους ενόψει των δημοτικών εκλογών.

Πλέον ο δικηγόρος του καλείται να τον βγάλει από τη φυλακή, με τον Μπελέρη να κινδυνεύει να μην μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του στην περίπτωση που δεν αθωωθεί και μέχρι να τελεσδικήσει η υπόθεση.

Διαβάστε ακόμη: