Οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν την Πέμπτη με το ράλι που προέρχεται από την τεχνολογία να εξασθενεί.

Σημειώνεται ότι οι επενδυτές αυτή την εβδομάδα δράττονται της ευκαιρίας να κλειδώσουν κέρδη που προέρχονται απο μετοχές που ηγήθηκαν της ενίσχυσης της αγοράς πρόσφατα.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones υποχώρησε 54 μονάδες ή 0,1%. Ο S&P 500 μειώθηκε κατά 0,3% και ο Nasdaq Composite υποχώρησε κατά 0,4%.

Οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν 3% μετά την υποβάθμισή απο την δεύτερη μεγάλη τράπεζα της Wall Street , που διπλασιάστηκε φέτος. Ο αναλυτής της Morgan Stanley Adam Jonas, ένας θετικά κείμενος για την μακροχρόνια δυναμική της Tesla, αναθεώρησε την αξιολόγησή του προς τα κάτω σε “equal weight” απο “overweight”, τονίζοντας ότι η μετοχή παρουσιάζει «μια πιο ισορροπημένη ανταμοιβή κινδύνου» μετά το ράλι της.

Η προμηθευτής της Boeing, Spirit AeroSystems, σημείωσε πτώση 9% στο premarket μετά την παύση της παραγωγής της εταιρείας στις εγκαταστάσεις της στο Κάνσας. Αυτό ακολουθεί μια ανακοίνωση απεργίας των εργαζομένων, η οποία θα ξεκινήσει το Σάββατο. Ξεχωριστά, οι μετοχές της Boeing σημείωσαν επίσης πτώση περίπου 3%.

Με πτώση το χθεσινό κλείσιμο της αγοράς

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,5% την Τετάρτη, σημειώνοντας τη χειρότερη ημερήσια επίδοσή του για τον Ιούνιο. Ο δείκτης αναφοράς έχει υποχωρήσει τώρα κατά 1% για την εβδομάδα μέχρι σήμερα, με ρυθμό να σπάσει ένα σερί νικών πέντε εβδομάδων. Αυτό έρχεται αφότου ο δείκτης της αγοράς έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο σε περισσότερο από ένα χρόνο την περασμένη εβδομάδα. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq Composite υποχώρησε 1,2%, σημειώνοντας τις χειρότερες καθημερινές επιδόσεις από τις 7 Ιουνίου. Μεγάλος νικητής στην τεχνητή νοημοσύνη AMD σημείωσε πτώση 5,7% την Τετάρτη, ενώ η Intel υποχώρησε 6%. Ο  Dow Jones Industrial Average υποχώρησε κατά 0,3%.

Η πτώση της Τετάρτης ήρθε καθώς ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell ισχυρίστηκε ότι περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων είναι πιθανό προκύψουν προκειμένου να καταπολεμηθεί ο πληθωρισμός, απογοητεύοντας τους επενδυτές που ήλπιζαν ότι η κεντρική τράπεζα ήταν κοντά στο τέλος του κύκλου σύσφιξης της πολιτικής της.

Η  Fed διατήρησε τα επιτόκια σταθερά στη συνεδρίαση πολιτικής της περασμένης εβδομάδας μετά από 10 διαδοχικές αυξήσεις. Ωστόσο, αξιωματούχοι ανέφεραν ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν δύο ακόμη αυξήσεις κατά τέταρτο της εκατοστιαίας μονάδας φέτος.

Εν τω μεταξύ ψηλότερα από τα αναμενόμενα ανακοινώθηκαν στοιχεία για τις εβδομαδιαίες αποζημιώσεις ανεργίας το πρωί της Πέμπτης. Το υπουργείο Εργασίας ανέφερε ότι οι αιτήσεις για πρώτη φορά για επιδόματα ανεργίας ανήλθαν συνολικά σε 264.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 17 Ιουνίου. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν συνολικά 256.000.

Διαβάστε περισσότερα