Ένα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ για τον Τζορτζ Μάικλ με τίτλο «Freedom Uncut» θα προβληθεί στους κινηματογράφους σε όλο τον κόσμο αυτό το καλοκαίρι.

Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τη ζωή του καλλιτέχνη μετά την κυκλοφορία του σόλο άλμπουμ του 1987 «Faith», συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας του επόμενου «Listen Without Prejudice: Vol 1» το 1990.

Η ταινία θα περιλαμβάνει αποκλειστικά προσωπικά αρχειακά πλάνα, καθώς και εμφανίσεις και συνεντεύξεις με πολλούς από τους αγαπημένους καλλιτέχνες του Τζορτζ Μάικλ.

Ο τραγουδιστής πέθανε σε ηλικία 53 ετών την ημέρα των Χριστουγέννων του 2016.

«Ο Τζορτζ Μάικλ ήταν ένας εμπνευσμένος καλλιτέχνης του οποίου η ιστορία αξίζει να βγει στη μεγάλη οθόνη σε όλον τον κόσμο», δήλωσε ο Τομ ΜακΚέι, Πρόεδρος Premium Content στη Sony Music Entertainment.

«Προς τιμή των γενεθλίων του Τζορτζ αυτόν τον Ιούνιο, με ενθουσιασμό που συνεργαζόμαστε με τον Ντέιβιντ Όστιν και την ομάδα του Trafalgar Releasing, προσφέρουμε στους θαυμαστές του μία άνευ προηγουμένου πρόσβαση στην εκπληκτική του ζωή τόσο πάνω, όσο και κάτω από τη σκηνή».

Ο Μαρκ Αλενμπάι, Διευθύνων Σύμβουλος της Trafalgar Releasing, πρόσθεσε πως «Είμαστε περήφανοι που φέρνουμε το τελευταίο έργο του Τζορτζ Μάικλ στη μεγάλη οθόνη σε αυτό το παγκόσμιο κινηματογραφικό γεγονός.

«Ως καλλιτέχνης του οποίου η μουσική συνεχίζει να αντηχεί σε πολλές γενιές, αυτή η εκδήλωση θα είναι ένας κατάλληλος φόρος τιμής στη ζωή και την καριέρα του Τζορτζ, δίνοντας στους θαυμαστές του την ευκαιρία να γιορτάσουν μαζί στους κινηματογράφους σε όλο τον κόσμο».

Το «Freedom Uncut» θα κυκλοφορήσει ως παγκόσμιο κινηματογραφικό γεγονός στις 22 Ιουνίου. Τα εισιτήρια αλλά και η λίστα με όλους τους κινηματογράφους που θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ θα είναι διαθέσιμα στις 27 Απριλίου εδώ.