Ο Φρανσουά Μοντεστό δεν ξεχνάει τη θητεία του, τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και σαν τεχνικός διευθυντής στον Ολυμπιακό. Ο Γάλλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο gianlucadimarzio.com, όπου κλήθηκε να μιλήσει για τον τελικό του Conference League, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φιορεντίνα, υποστήριξε ότι «ο Ολυμπιακός είναι το σπίτι μου».

«Όταν σκέφτομαι τους οπαδούς ανατριχιάζω, το πάθος τους κυλάει ακόμα στο αίμα μου. Τα παιδιά μου μένουν στην Αθήνα και ζητωκραυγάζουν στο γήπεδο κάθε Σαββατοκύριακο. Αν κερδίσουν θα είμαι πολύ χαρούμενος», πρόσθεσε ο Γάλλος, που έζησε εννέα χρόνια επιτυχίας με τους «ερυθρόλευκους», τρία ως παίκτης, έξι ως παράγοντας.

«Όλα ξεκινούν από τον πρόεδρο, Ευάγγελο Μαρινάκη. Είναι τεράστιος οπαδός, για αυτόν ο Ολυμπιακός είναι καθαρό πάθος, όχι επιχείρηση. Σκέφτεται τον Ολυμπιακό όλο το εικοσιτετράωρο, κάνει ό,τι μπορεί για το καλό της ομάδας. Έχει επενδύσει πολλά, στους παίκτες αλλά και στις δομές, από το γήπεδο μέχρι το αθλητικό κέντρο. Ήμουν η πρώτη μεταγραφή της εποχής του ως πρόεδρος, το καλοκαίρι του 2010. Μόλις είχε αναλάβει τον σύλλογο, πραγματοποιώντας το όνειρό του, και έφερε τον Βαλβέρδε πίσω στον πάγκο. Από εκεί γεννήθηκε μια ιδιαίτερη σχέση, που ξεπερνά κατά πολύ το ποδόσφαιρο. Η νίκη είναι στο DNA του Ολυμπιακού, η φανέλα βαραίνει πολύ. Μετά από ένα πρωτάθλημα γιορτάζεις για μια νύχτα, όχι περισσότερο, την επόμενη μέρα είναι ήδη καιρός να σκεφτείς την επόμενη σεζόν. Λίγοι σύλλογοι στον κόσμο έχουν αυτή τη νοοτροπία: δεν υπάρχει ποτέ χαλάρωση. Και είναι προνόμιο. Ο Μαρινάκης ήταν ο πρώτος που σκέφτηκε ότι το πρωτάθλημα δεν αρκεί, ο πρώτος που πίστεψε ότι μια ελληνική ομάδα μπορεί να αποκλείσει τη Μίλαν ή την Άρσεναλ. Μας είπε: “Πρέπει να πάμε και να κερδίσουμε παντού στην Ευρώπη». Φαινόταν σαν όνειρο, αλλά τελικά είχε δίκιο”, συμπλήρωσε και συνέχισε:

«Η Φιορεντίνα πρέπει να είναι προσεκτική και θα είναι. Είναι μια δυνατή ομάδα, συνηθισμένη σε αυτές τις διοργανώσεις και έχει απίστευτη βάση φιλάθλων. Όμως ο Ολυμπιακός έπαιζε πάντα στο Champions League και στο Europa League τα τελευταία τριάντα χρόνια. Το να τον αμφισβητήσεις στην Ελλάδα είναι δύσκολο, στους διεθνείς αγώνες το επίπεδο ανεβαίνει. Το επίτευγμα είναι αποτέλεσμα ενός ταξιδιού που ξεκίνησε πριν από χρόνια, όταν, με Λίνα Σουλούκου, επιλέξαμε ως μάνατζερ τον Ζοσέ Ανιγκό. Είναι πολύ ακριβής άνθρωπος και δούλεψε καλά. Ο Μεντιλίμπαρ είναι καλός προπονητής και από την άφιξή του τον Φεβρουάριο έχει εκφράσει καλές ιδέες για το παιχνίδι. Δεν φτάνεις τυχαία στον τελικό. Η ομάδα έχει ποιότητα».

Σχετικά με τους παίκτες που πρέπει κάποιος να προσέξει ο Φρανσουά Μοντεστό είπε:

«Ο Ελ Κάαμπι, ο σέντερ φορ, είναι πολύ δυνατός. Σκόραρε 32 γκολ φέτος, εκ των οποίων τα πέντε κόντρα στην Άστον Βίλα, η οποία θα αγωνιστεί  στο Champions League του χρόνου. Και μετά είναι ο Φορτούνης, ένας παίκτης που  γνωρίζω και είμαι ερωτευμένος μαζί του, έχει ένα εξαιρετικό ταλέντο. Όταν αποσυρθεί, όλοι θα καταλάβουν ότι ήταν ένας από τους καλύτερους στην ιστορία του συλλόγου».

Διαβάστε ακόμη: