search

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτίου: ​Πρέπει να γίνουν γρήγορα εκλογές για να σωθεί η χώρα και τα σπίτια του κόσμου

«Πυρά» κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η Θεανώ Φωτίου.

Φωτίου: ​Πρέπει να γίνουν γρήγορα εκλογές για να σωθεί η χώρα και τα σπίτια του κόσμου

Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ στην εκπομπή «Σήμερα», μίλησε η βουλευτής και αναπληρώτρια Τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεανώ Φωτίου.

Σχολιάζοντας τα όσα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητα για τις τηλεφωνικές υποκλοπές, η κυρία Φωτίου τόνισε «όσο κι αν η κυβέρνηση θέλει να περάσει τη γραμμή ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν ενδιαφέρει την κοινωνία, βλέπουμε στην πρόσφατη δημοσκόπηση της MetronAnalysis ότι το 65% των πολιτών θεωρεί τον κ. Μητσοτάκη υπεύθυνο για το σκάνδαλο των υποκλοπών».

«Υπάρχουν όλες οι ενδείξεις και οι «σατανικές» συμπτώσεις που δείχνουν το τρίγωνο Μαξίμου, δηλαδή Μητσοτάκης-Παρακολουθήσεις ΕΥΠ-Παρακολουθήσεις Predator. Και ενώ υπάρχει μια τεράστια σκιά πάνω απ την Ελλάδα, μια επικίνδυνη υπονόμευση της Δημοκρατίας, η κυβέρνηση δεν θέλει να διαλευκάνει το σκάνδαλο. Δεν μας εξηγεί γιατί η ΕΥΠ και το Predator είναι συγκοινωνούντα δοχεία, όπως αποδείχθηκε στις περιπτώσεις Ανδρουλάκη και Κουκάκη. Ενώ ο πρωθυπουργός δεν εμφανίζεται στη Βουλή να απαντήσει σ​ε τέσσερις Επίκαιρες Ερωτήσεις που έχει καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας. Να απαντήσει επιτέλους εάν οι 33 παρακολουθούνταν από το predator, παρακολουθούνται από την ΕΥΠ. Άφαντος όμως, ο πρωθυπουργός», πρόσθεσε.

Σχετικά με τους πλειστηριασμούς, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είπε χαρακτηριστικά: «Η ΝΔ έχει καταργήσει κάθε πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προστάτευε την πρώτη κατοικία με τον νόμο Σταθάκη, που ήταν διεύρυνση του νόμου Κατσέλη (για περισσότερους δικαιούχους, με χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία και δημόσιο). Με αυτή την κυβέρνηση αυξήθηκαν οι δείκτες φτώχειας και παιδικής φτώχειας, αυξήθηκαν οι κοινωνικές ανισότητες και έχει το θράσος να μιλάει δήθεν για τεράστια ευημερία. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει συγκροτημένο και κοστολογημένο πρόγραμμα που παρουσίασε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την ενίσχυση του εισοδήματος, κατάργηση του πτωχευτικού νόμου της ΝΔ και ενίσχυση της κοινωνίας που μαστίζεται».

«Πρέπει να γίνουν γρήγορα εκλογές ώστε να αναλάβει τη διακυβέρνηση μια μεγάλη δημοκρατική συμμαχία που θα σώσει τη χώρα και τα σπίτια του κόσμου», επισήμανε η Θεανώ Φωτίου.

Διαβάστε ακόμη: