Το δρόμο για τη φυλακή παίρνουν οι τρεις πρώτοι συλληφθέντες κατηγορούμενοι για εμπρησμό για τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες στην Αττική.

Πρόκειται για τον 43χρονο που συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή για εμπρησμό στο Κρυονέρι, προσποιούμενος τον εθελοντή. Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή- εισαγγελέα ο κατηγορούμενος για πρόκληση πυρκαγιάς σε δάσος εκ προθέσεως, με εξάπλωση της φωτιάς σε μεγάλη έκταση, από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση, οδηγείται στη φυλακή.

Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο άνδρας που φέρεται να προέβη σε εμπρησμούς, σε δύο σημεία μέσα στο άλσος Αγίου Δημητρίου στην Πετρούπολη.

Στη φυλακή οδηγήθηκε και η γυναίκα που συνελήφθη στο Πεδίον του Άρεως την ώρα που φέρεται να επιχειρούσε να βάλει φωτιά αν και η κατηγορία που αντιμετώπιζε ήταν σε βαθμό πλημμελήματος. Το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο της επέβαλλε την ανώτατη προβλεπόμενη ποινή φυλάκισης 5 ετών χωρίς μάλιστα αναστολή.

Προς κάθε κατεύθυνση η εισαγγελική έρευνα για τις φωτιές της Αττικής

Εν τω μεταξύ, προς κάθε κατεύθυνση διενεργείται η εισαγγελική έρευνα για τις φωτιές της Αττικής, σε Βαρυμπόμπη και Ιπποκράτειο Πολιτεία σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα τόσο στην παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, όσο και στην αντίστοιχη του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασιλείου Πλιώτα, η οποία σημειωτέον αφορά το σύνολο των πυρκαγιών στην ελληνική επικράτεια.

Δεν θα υπερασπιστούμε εμπρηστές

Με αφορμή τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στη χώρα με πύρινα μέτωπα να βρίσκονται και σήμερα σε εξέλιξη,  η Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων  με επιστολή προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου  Βασίλειο Πλιώτα γνωστοποίησε ότι η Ένωση και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου «δεν θα αναλάβει την υπεράσπιση κανενός εμπρηστή».

Μεταξύ άλλων, ζητείται ο «άμεσος ορισμός Ειδικού Εφέτη Ανακριτή που με την εμπειρία του και τις γνώσεις του θα μπορέσει να συντονίσει τις ενέργειες των κατά τόπους εισαγγελικών και ανακριτικών υπαλλήλων αλλά κυρίως να συλλέξει και να διερευνήσει τη σύνδεση όλων των εμπρησμών και των εμπρηστών που έχουν συλληφθεί η θα συλληφθούν στο μέλλον σε όλη την επικράτεια».