Τρείς συλλήψεις στο Πέραμα

Σήμερα το πρωί σε άλσος στο Πέραμα, συνελήφθησαν τρεις νεαροί από υπαλλήλους του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Πειραιά, για εμπρησμούς από πρόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική, πρόκειται για έναν 21χρονο, έναν 16χρονο και έναν 17χρονο, για τους οποίους ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι τρεις νεαροί στις 07:00 σήμερα το πρωί, έβαλαν φωτιές με αναπτήρα σε πευκοβελόνες, χαρτιά και ξύλα σε διάφορα σημεία του άλσους, οι οποίες σβήστηκαν άμεσα.

Συλλήψεις εμπρησμού

Συνελήφθη, τις πρωινές ώρες στις 6 Αυγούστου 2021, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας (Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής), ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό σε δασική έκταση στην περιοχή Μαντρί στο Κρυονέρι, καθώς και για παραβάσεις των νομοθεσιών για ναρκωτικά, φωτοβολίδες και βεγγαλικά.

Στις 6 Αυγούστου 2021 συνελήφθη ένας άνδρας στην Καλαμάτα κατηγορούμενος για εμπρησμό από πρόθεση στην περιοχή της Μεσσηνίας.

Το Σάββατο 7 Αυγούστου 2021, ένας άνδρας ελληνικής υπηκοότητας 47 ετών προσήχθη στην Ασφάλεια και εξετάζεται για εμπρησμό στο Άλσος Πετρούπολης. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, στις 17:25 πολίτες κάλεσαν την Άμεση Δράση για εμπρησμό στο παραπάνω σημείο.

Για εμπρησμό συνελήφθη το απόγευμα, από αστυνομική περιπολία στο Πεδίο του Άρεως, μία αλλοδαπή γυναίκα που ισχυρίζεται ότι είναι αφγανικής υπηκοότητας. Η γυναίκα συνελήφθη γύρω στις 17:30, λίγα λεπτά αφότου ξέσπασε πυρκαγιά στο άλσος, από την πλευρά της λεωφόρου Αλεξάνδρας, που όμως σβήστηκε άμεσα από την Πυροσβεστική. Πάνω της βρέθηκαν δύο αναπτήρες, βενζίνη και εύφλεκτα υλικά, καθώς και ένα φιαλίδιο υγραερίου για γέμισμα αναπτήρων.