Την εκκένωση των χωριών Λάρδο και Πυλώνα που απειλούνται από τη φωτιά στη Ρόδο διέταξε, πριν από λίγα λεπτά, η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας με μήνυμα που έφθασε στα κινητά των κατοίκων της περιοχής μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112.

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται στο μήνυμα του 112 για τη φωτιά στη Ρόδο, ζητείται σε όποιον βρίσκεται στον Λάρδο και στον Πυλώνα να εκκενώσουν τώρα την περιοχή και να κατευθυνθούν προς τον Αρχάγγελο.

Η μεγάλη φωτιά στη Ρόδο συνεχίζει να αναπτύσσεται στην περιοχή των Λαέρμων και παραμένει ανεξέλεγκτη. Νωρίτερα, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, είχε γίνει γνωστό πως η πυρκαγιά στο νησί των Δωδεκανήσων παρέμενε σε εξέλιξη, με το πύρινο μέτωπο να βρίσκεται πάνω από το χωριό Λάερμα και να κινείται ανατολικά προς το φράγμα Γαδουρά.

Μάλιστα, μετά από την ολονύχτια και δύσκολη μάχη που δόθηκε το βράδυ, η Πυροσβεστική ενίσχυσε τις δυνάμεις της στη Ρόδο και τώρα στη φωτιά επιχειρούν 173 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Επιπλέον, στο νησί έχουν φτάσει και συνδράμουν των προσπαθειών πυρόσβεσης 31 πυροσβέστες από τη Σλοβακία, με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 4 οχήματα.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Αρτοποιός ανέφερε ότι πρόκειται για δύσκολη επιχείρηση, η οποία είναι σε εξέλιξη, καθώς δημιουργήθηκαν διάφορα προβλήματα στο βόρειο κομμάτι και ο έντονος αέρας κατέβασε τη φωτιά προς τα Λάερμα, για αυτό και εστάλη το μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του χωριού.

Διαβάστε περισσότερα