Τεταμένες σχέσεις φέρεται να είχε ο καταδρομέας με τον διοικητή του, που κρατούσε όμηρο στη Β’ Μοίρα Αλεξιπτωτιστών στον Ασπρόπυργο. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, πριν ο καταδρομέας εισβάλλει στο στρατόπεδο, οι δύο άντρες είχαν τηλεφωνική αντιπαράθεση.

Ο υπαξιωματικός φέρεται να μην έδωσε το «παρών» στην πρωινή αναφορά, με αποτέλεσμα να έρθει σε σφοδρή αντιπαράθεση με τον διοικητή του, ο οποίος φέρεται να τον απείλησε με βαριά «καμπάνα». Οι δυο τους αντάλλαξαν ύβρεις και η κατάσταση ξέφυγε.

Ο μόνιμος καταδρομέας, που υποστηρίζει ότι ήταν σε νόμιμη άδεια, μπήκε τρελαμένος χθες το πρωί στο στρατόπεδο αναζητώντας τον διοικητή του, ο οποίος φέρεται αρχικά να φυγαδεύτηκε από το παράθυρο με τη βοήθεια ενός άλλου καταδρομέα. Ο ΕΠΟΠ (επαγγελματίας οπλίτης) τον κυνήγησε πετάγοντας προς το μέρος του χειροβομβίδα κρότου – λάμψης και φέρεται μάλιστα να άνοιξε πυρ με αβολίδοτα, προκαλώντας εκ νέου πανικό στη μονάδα. Κάποιοι τον άκουσαν να φωνάζει, «δεν έχω τίποτα με κανέναν, θέλω μόνο τον διοικητή».

https://www.youtube.com/watch?v=SIIVzLeN8-s&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2F&embeds_referring_origin=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title&ab_channel=ProtoThema

Έσπευσε στο στρατόπεδο η σύζυγός του για να τον ηρεμήσει

Οι συνάδελφοι του ειδοποίησαν την σύζυγό του, η οποία έτρεξε αμέσως στο στρατόπεδο σε μια ύστατη προσπάθεια να τον ηρεμήσει. Όμως ο υπαξιωματικός ήταν εκτός εαυτού.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, όταν ο αλλόφρων καταδρομέας εντόπισε τον διοικητή μέσα στο κτίριο απείλησε ότι θα τον σκοτώσει. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία, όμως οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο δεν εισήλθαν στο Στρατόπεδο και παρέμειναν σε απόσταση 100 μέτρων από την κεντρική πύλη.

Στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Ενημερώθηκε ταυτόχρονα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος ο οποίος έσπευσε αμέσως στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών και προσπάθησε να ηρεμήσει τον υπαξιωματικό, ο οποίος πείστηκε έπειτα από ώρα να παραδώσει τον οπλισμό του για να συλληφθεί στη συνέχεια από την Στρατονομία.

Κατά μια άλλη εκδοχή ο διοικητής της μονάδας φέρεται να είχε πιέσει τα στελέχη της μονάδας του με τα περίπολα και τις φωτιές, γεγονός που εξόργισε τον ΕΠΟΠ ο οποίος έχει 22 χρόνια υπηρεσίας.

Σε κάθε περίπτωση δεν δικαιολογείται η εκτός ορίων συμπεριφορά του καθώς έβαλε σε κίνδυνο την σωματική ασφάλεια του διοικητή της Β’ Μοίρας Αλεξιπτωτιστών όπως και των υπολοίπων καταδρομέων.

Συναγερμός στη Β’ Μοίρα Αλεξιπτωτιστών – Υπαξιωματικός άνοιξε πυρ!

Διαβάστε περισσότερα