(upd) Σε εξέλιξη βρίσκεται η νέα μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Φυλή, με το 112 να στέλνει μήνυμα για εκκένωση της Φυλής προς Άνω Λιόσια.

(upd) Στην ευρύτερη περιοχή έχουν καεί σπίτια, ενώ εστάλη νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση των περιοχών Άνω Λιόσια, Γεννηματά και Κανάλα.

Οι φλόγες έκαψαν τα πρώτα σπίτια, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο αντιδήμαρχος Φυλής Μ. Οικονομάκης, ο οποίος απηύθυνε έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα.

(upd) Λίγο πριν της τέσσερις το μεσημέρι το πύρινο μέτωπο μεγάλωσε, ενώ νέο μήνυμα έστειλε το 112 για εκκένωση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε στις 11:56 σε δασική έκταση πλησίον της περιοχής Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου «Κλειστών» στη Φυλή.

https://www.youtube.com/watch?v=DC33RU_ICS0&t=1s

Οι φλόγες περικύκλωσαν το μοναστήρι και η πυροσβεστική άνοιξε δρόμο για να απεγκλωβίσει τις μοναχές, οι οποίες είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Μιλώντας στον Alpha ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, δήλωσε ότι δεν κινδυνεύει η Πάρνηθα, η φωτιά ξέσπασε σε σημείο μεταξύ της Μονής Κλειστών και της Φυλής και έχει κατεύθυνση προς την Φυλή.

https://www.youtube.com/watch?v=v6dZKlOJIgw

Πρόσθεσε ότι θα σταλούν επί τοπου αστυνομικές δυνάμεις για να βεβαιώσουν ότι απομακρύνονται οι κάτοικοι της περιοχής, όπως δόθηκε εντολή με το μήνυμα από το 112.

Στο σημείο μέχρι στιγμής επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα ενώ έχουν κινητοποιηθεί και εναέριες δυνάμεις, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Η Τροχαία έχει θέσει σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ειδικότερα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στους εξής δρόμους:

– Στη λεωφόρο Φυλής από το ύψος του κυκλικού κόμβου πριν την Παναγιά Κανάλα

– Από τη συμβολή των οδών Αγίου Κυπριανού και Θρασυβούλου

– Από τη συμβολή της λεωφόρου Φυλής και Θρασυβούλου

– Από τη συμβολή της λεωφόρου Φυλής και περιφερειακής Αγ. Κυπριανού

– Από την πλατεία Φυλής

– Από την Toyota (λόφος Κύριλλου)

– Από το εστιατόριο «Χρυσό Βαρέλι»

– Στη συμβολή της λεωφόρου Φυλής και Σκαλκώτα

Πηγή φωτό: Twitter

Διαβάστε ακόμη: