Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ σε δασική έκταση, στην περιοχή Σχίνο Λουτρακίου.

H φωτιά αυτήν την ώρα κινείται μεταξύ Σχίνου και Μαζίου και οι αστυνομικοί με περιπολικά καλούν από τα μεγάφωνα τους κατοίκους, να εκκενώσουν την περιοχή.

Φωτια στο Σχοινο

Πριν λίγη ώρα μάλιστα, εκκενώθηκαν οι περιοχές Αιγειρούσες – Ντουράκος, Ανω Πευκενέα και Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβενίου και ορεινό Αλεποχωρίου, ενώ η Πολιτική Προστασία έθεσε σε επιφυλακή και τις υγειονομικές υπηρεσίες.

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι πάνω από το μέτωπο επιχειρούσε ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Canadair. Ακόμη έξι αεροσκάφη ετοιμάζονται για να συνδράμουν στην κατάσβεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο των πιλότων που επιχειρούν πάνω από τη φωτιά, γίνεται ακόμα πιο δύσκολο καθώς η ορατότητα είναι εξαιρετικά χαμηλή λόδω του καπνού, ενώ με δυσκολία γίνονται οι αποπροσγειώσεις στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Την ίδια ώρα, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή του Αλεποχωρίου φοβίζουν τους κατοίκους, οι οποίοι, όπως λένε, είναι πολύ πιθανό να περάσουν και δεύτερο βράδυ στην παραλία και στα αυτοκίνητά τους.

Η φωτιά έχει κάψει πολύ μεγάλη έκταση ενός πυκνού δάσους, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Υπενθυμίζεται ότι με εισήγηση της Πυροσβεστικής απομακρύνθηκαν το πρωί της Πέμπτης (20/05) οι κάτοικοι των σπιτιών στα νότια και δυτικά του Αλεποχωρίου, όπου η κατάσταση είχε γίνει δύσκολη, κυρίως λόγω του καπνού.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκαν επίσης οι οικισμοί Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακιές, Μαυρολίμνη, Μάζι και Παρασκευά, καθώς και δύο Ιερές Μονές, του Αγίου Ιωάννη και της Αγίας Παρασκευής.

Πνίγεται η Αθήνα από καπνό

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα από το πρωί, στο κέντρο της Αθήνας, καθώς καπνοί και στάχτες από την φωτιά στον Σχίνο έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κοκτέιλ.

Από το πρωί, οι Αθηναίοι αντίκρισαν μια θολή ατμόσφαιρα, με τον πυκνό καπνό να φτάνει και να σκεπάζει την Αττική. Την ίδια ώρα, έντονη είναι η μυρωδιά του καμένου, ενώ στάχτες σκορπίζουν όταν φυσά αέρας.

Σε έκτακτη ανακοίνωσή του, το Forecast Weather Greece καλεί τους κατοίκους σε αρκετές περιοχές να κλείσουν τα παράθυρά τους εξαιτίας του καπνού.

«Λόγω των Β.δυτικών ανέμων ο καπνός τις επόμενες ώρες ίσως είναι πιο έντονος. Κλείστε τα παράθυρα στις περιοχές που βρίσκονται μέσα στο πλαίσιο. Από τους Αγίους Θεοδώρους, Κινέτα, Μέγαρα Σαλαμίνα, Αίγινα και σε όλη την Αττική. Το μέτωπο είναι μεγάλο. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν το πρωί».