Εξαπλώνεται η μεγάλη φωτιά, που ξέσπασε χθες το απόγευμα της Τετάρτης σε δασική έκταση στον ορεινό όγκο στον Σχίνο Κορινθίας. Η φωτιά καίει στον ορεινό όγκο των Γερανείων.

Οι άνεμοι είναι από χθες τη νύχτα δυτικοί εντάσεως 5-6 μποφόρ κι οδήγησαν την πυρκαγιά στον ορεινό όγκο.

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Εκκενώθηκαν περιοχές

Πριν από λίγο δόθηκε εντολή εκκένωσης και στο Αλεποχώρι κυρίως στο νότιο και δυτικό κομμάτι του οικισμού.

H φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης σε δασική έκταση στον ορεινό όγκο στον Σχίνο Κορινθίας.

Η πυρκαγιά  ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση και κάει σε δύσβατο σημείο.

Αργά χθες βράδυ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, ανέφερε ότι, έως αυτή την ώρα έχουν εκκενωθεί, για προληπτικούς λόγους, οι οικισμοί Σχίνο, Αγία Σωτήρα, Βαρδακιές, Μαυρολίμνη, Μάζι και Παρασκευά, καθώς και δύο Ιερές Μονές, του Αγίου Ιωάννη και της Αγίας Παρασκευής.

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Εκκενώνεται το Αλεποχώρι
Σημειώνεται ότι λόγω της πυρκαγιάς, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς.

Όπως γράφουν πολλοί χρήστες στο Twitter, οι καπνοί στην ατμόσφαιρα και οι στάχτες έφτασαν μέχρι και στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε Πειραιά, Νέα Σμύρνη, Χαλάνδρι αλλά και στα Νότια προάστια.

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Εκκενώνεται το Αλεποχώρι

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς, ενώ τις προσπάθειές τους συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Αυτήν την ώρα επιχειρούν 182 πυροσβέστες με 62 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων με το ειδικό μηχανοκίνητο τη Πυροσβεστικής και εθελοντές πυροσβέστες, ενώ από αέρος συνδράμουν 17 αεροσκάφη συνολικά και 3 ελικόπτερα, 1 του Στρατού που κάνει κατάσβεση και από 1 της ΕΛΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος που συντονίζουν. Παράλληλα, στο έργο της κατάσβεσης βοηθούν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες.

Σύμφωνα με τον αντιπεριεφερειάρχη Κορίνθου, κ. Αναστάσιο Γκιώλη, το μέτωπο της φωτιάς αυτήν τη στιγμή ξεπερνάει τα 10 χλμ.