Εκτός ελέγχου μαίνεται το πύρινο μέτωπο στην περιοχή Χάνι Κοκκιναρέας στα Μέγαρα. Οι φλόγες έφτασαν στον οικισμό, ο οποίος εκκενώθηκε εσπευσμένα, ενώ έγιναν αρκετοί απεγκλωβισμοί πολιτών με αναπηρίες από σπίτια.

Από το δύσβατα σημεία δόθηκε εντολή να υποχωρήσουν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς υπήρχε κίνδυνος εγκλωβισμού τους.

Νέα ενημέρωση από το 112 για Λιακωτό, Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβένι και Ι.Μ. Αγ. Ιερόθεου

Σε συνέχεια προηγούμενων μηνυμάτων σχετικά με την πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή Σχίνου Κορινθίας και λόγω της αναμενόμενης ραγδαίας ενίσχυσης των ανέμων κατά τη διάρκεια της νύχτας, συστήνεται στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μεταξύ Λιακωτού, Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβένι και Ι.Μ. Αγ. Ιερόθεου, όπως απομακρυνθούν από τις οικίες τους μέσω των επαρχιακών οδών προς Μέγαρα.

Επίσης, σημειώνεται ότι εστάλη και μήνυμα μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112 για την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών στις παραπάνω περιοχές.

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες και τα μποφόρ

Μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε εχθές το βράδυ στην περιοχή Σχίνο Λουτρακίου, και πλέον απειλεί περιοχές των Μεγάρων, οικισμοι του οποίου έχουν εκκενωθεί, δίνουν οι πυροσβέστες.

Η καταστροφή στο δάσος, σε δενδρώδεις καλλιέργειες, αλλά και καλλιέργειες με κηπευτικά σε περιοχές των Μεγάρων είναι ανυπολόγιστη.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, το μέτωπο της φωτιάς έχει εστιαστεί στην περιοχή Χάνι Δερβενίου, ενώ στις 20:30 αποσύρθηκαν τα εναέρια μέσα. Τη μάχη με τις φλόγες θα συνεχίσουν όλες οι διαθέσιμες επίγειες δυνάμεις, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, η οποία αναμένεται να είναι πολύ δύσκολη.

Κλειστά την Παρασκευή τα σχολεία στα Μέγαρα

Με ανακοίνωσή του το απόγευμα της Πέμπτης, ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης έκανε γνωστό πως την Παρασκευή θα μείνουν κλειστά τα σχολεία στην περιοχή, λόγω των δυσμενών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί από τη μεγάλη πυρκαγιά.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Αύριο, 21 Μαΐου, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία, όλων των βαθμίδων (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, ΙΕΚ), του Δήμου Μεγαρέων (Μέγαρα, Νέα Πέραμος), λόγω των έκτακτων και δυσμενών συνθηκών, που επικρατούν στην περιοχή μας».