Έκτακτη ενημέρωση για την μεγάλη πυρκαγιά στον Σχίνο Κορινθίας πραγματοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. «Θα είναι μια δύσκολη βραδιά» είπε χαρακτηριστικά.

Ξεκινώντας την ενημέρωση, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως η φωτιά ξεκίνησε χθες βράδυ περίπου στις 21:45 με ακραίες καιρικές συνθήκες και ανέμους ως και 8 μποφόρ.

Φωτιά στην Κόρινθο - Κοινωνία - Athens magazine

Πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, δήλωσε:

«Ενημερωτικά για τη μεγάλη φωτιά στην Κορινθία. Η φωτιά ξεκίνησε χθες το βράδυ σε ελαιώνα στην περίμετρο του χωριού Σχίνος, με ανέμους έντασης 7-8 μποφόρ.

Έγιναν απομακρύνσεις κατοίκων σε πολλές περιοχές.

«Τέθηκαν σε επιφυλακή δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν διάφοροι οικισμοί και έγιναν προληπτικές απομακρύνσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος υπογράμμισε επίσης πως επιχειρούν αυτή την ώρα 265 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, υδροφόρες και εθελοντές.

Μεγάλη φωτιά στην Κόρινθο Απειλείται στρατόπεδο! Εκκενώθηκαν οικισμοί

«Όλα τα διαθέσιμα μέσα στάλθηκαν στο σημείο» συμπλήρωσε ο υφυπουργός, απαριθμώντας τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στο σημείο.

Αναφορικά με το πως ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως «άρχισε από καύση υπολειμμάτων σε Ελαιώνα». «Το ανακριτικό κάνει τη δουλειά και πολύ σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.