Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (21/8) στην Καβάλα. Λίγο πριν τις 17.00 εστάλη νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση ακόμα τριών περιοχών και συγκεκριμένα για Νέο Ξεριά, Παλαιό Ξεριά και Γέροντα. «Εάν βρίσκεστε σε Νέο Ξεριά, Παλαιό Ξεριά και Γέροντα εκκενώστε προς κόμβο Χρυσούπολης» αναφέρει το νέο μήνυμα του 112.

Με το ΕΚΑΒ διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, τέσσερις πυροσβέστες με αναπνευστικά προβλήματα. Εξ αυτών, οι δύο έφεραν εγκαύματα. Επίσης, ένα όχημα υπέστη ζημιές.

Οι συνθήκες στην περιοχή είναι δύσκολες, πνέουν ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι και η φωτιά εξαπλώνεται σε κοντινές περιοχές. Οι φλόγες κατευθύνονται δυτικά προς τα χωριά Δαμασκηνιά και Ξεριάς, ενώ εστάλησαν μηνύματα «112» για εκκενώσεις του Διαλεκτού, της Δαμασκηνιάς, του Εκλεκτού και της Αβραμυλιάς προς την Παλιά Εθνική Οδό.

Στο Διαλεκτό, σύμφωνα με το Kavalanews έχουν καεί σπίτια, ενώ σύμφωνα με άλλες πηγές ομάδα πυροσβεστών είχε περικυκλωθεί από τις φλόγες . Παράλληλα, έχουν καεί καλώδια υψηλής τάσης της ΔΕΗ.

Ο καπνός από το πύρινο μέτωπο στο Διαλεκτό έγινε ορατός σε χωριά του Δήμου Τοπείρου, στην Ξάνθη αλλά και στους διερχόμενους οδηγούς στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα Ξάνθης – Χρυσούπολης.

Διαβάστε ακόμη: