Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η μεγάλη φωτιά στη βορειοανατολική Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες από καλά ενημερωμένες πηγές, το σενάριο που εξετάζεται ως το πιθανότερο είναι η φωτιά να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα καλωδίων ηλεκτροδότησης στην περιοχή του Βαρνάβα.

Ακόμα η εκδοχή αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα ωστόσο από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους στελέχη της Πυροσβεστικής φαίνεται πως το πιθανότερο είναι η αιτία να έχει να κάνει με βραχυκύκλωμα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Από τη μεριά του, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο που κατέγραψαν τα drone, όταν ξεκίνησε η εστία φωτιάς στον Βαρνάβα την Κυριακή το μεσημέρι.

Το βίντεο δείχνει το drone της Πάρνηθας να εντοπίζει την έναρξη της πυρκαγιάς στον Βαρνάβα στις 15:02.

Στις 15:06, δηλαδή τέσσερα λεπτά μετά τον εντοπισμό της εστίας, το πρώτο ελικόπτερο φαίνεται να φτάνει στο σημείο, ενώ ένα λεπτό μετά (στις 15:07), το ελικόπτερο πραγματοποιεί ρίψη.

Οι πρώτες επίγειες δυνάμεις έφτασαν στο σημείο επτά λεπτά μετά.

Παράλληλα ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι η ανταπόκριση από αέρος αλλά και από το έδαφος ήταν άμεση, ωστόσο οι ακραίες συνθήκες σε συνδυασμό με την ξηρασία που είχε προηγηθεί και το δύσκολο ανάγλυφο του εδάφους έκαναν ανυπέρβλητο το πρόβλημα.

Διαβάστε ακόμη: