Επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης επιχείρησαν στην περιοχή Πυργιώτικα, του Δήμου Ναυπλιέων, στην Αργολίδα, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά σε αγροτοδασική έκταση.

Ειδικότερα, στο σημείο επιχείρησαν 57 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, στις οποίες συμμετέχουν και 14 Νορβηγοί πυροσβέστες, καθώς και 12 οχήματα. Επίσης, από αέρος πραγματοποίησαν συνεχείς ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το μέτωπο της φωτιάς ήταν κοντά σε κατοικημένες περιοχές, αλλά μέχρι τώρα δεν τις απειλεί.

Φωτιά στην Αργολίδα: Ξενοδοχείο εκκενώθηκε προληπτικά

Μάλιστα, η φωτιά, όπως ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης, έκαιγε πολύ κοντά στο ξενοδοχείο Περιβόλι Country Hotel & Retreat. Έτσι, το ξενοδοχείο εκκενώθηκε προληπτικά.

Δείτε φωτογραφίες:

Οριοθετημένη η φωτιά στην Αργολίδα

Με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι οριοθετημένη, αν και στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά και να αντιμετωπίσουν άμεσα ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, «σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω, κανένα σπίτι δεν κάηκε από τη φωτιά, ενώ εκκενώθηκε, για καθαρά προληπτικούς λόγους, ένα μικρό ξενοδοχείο, που βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου της περιοχής».

Επίσης, όπως είπε ο δήμαρχος, «η φωτιά έκαψε ελαιόδεντρα και χωράφια», συμπληρώνοντας ότι «στην περιοχή πνέουν ενισχυμένοι άνεμοι με υψηλή θερμοκρασία».