Παραμένει εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση με την φωτιά που μαίνεται στην Αλεξανδρούπολη, με σειρά μηνυμάτων να αποστέλλονται από το 112 σε κατοίκους οικισμών για εκκενώσεις.

Ήχησε εκ νέου το 112 για εκκενώσεις οικισμών ως απόρροια της φωτιάς που μαίνεται στον Έβρο.

(upd) Προς τις Σάππες πρέπει να μετακινηθούν οι κάτοικοι στην Λεπτοκαρυά, σύμφωνα με μήνυμα που εστάλη από το 112 μετά τις 20:00 της Τρίτης.

Οι πολίτες καλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Όπως αναφέρεται στο μήνυμα που εστάλη στις 15:39, καλούνται όσοι βρίσκονται στις περιοχές Μάκρη, Δικέλλα, Αγία Παρασκευή και Μεσημβρία να απομακρυνθούν προς Αλεξανδρούπολη.

Συγκεκριμένα, το 112 ήχησε στις 13:29 καλώντας όσους βρίσκονται στις περιοχές Μέστη, Δίκελλα, Συκορράχη, Πλάκα, Μεσημβρία, Ατάρνη, Αύρα, Κόμαρος και Πέραμα να εκκενώσουν προς Κομοτηνή.

Τα μηνύματα του 112

Τα ενεργά μέτωπα της φωτιάς στον Έβρο

Στα πύρινα μέτωπα των οικισμών Πλάκας, του πρώην οικισμού Αμφιθέας και σε ένα πολύ μεγάλο μέτωπο εντός του πευκοδάσους της Κίρκης το οποίο είναι σε εξέλιξη και κινείται είτε νότια είτε δυτικά προς τη Συκορράχη συνεχίζεται σήμερα η άνιση μάχη, λόγω των ιδιαίτερων πυρομετεωρολογικών συνθηκών, των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που καίει στον Έβρο από το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος επιχειρούν 214 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και των Ο.Τ.Α.. Από αέρος συνδράμουν στην προσπάθεια κατάσβεσης τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Την ίδια ώρα, σε προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό από το ύψος του Ανατολικού κόμβου Κομοτηνής Ροδόπης έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής περιοχής (ΒΙ.ΠΕ) Αλεξανδρούπολης, προχώρησε η τροχαία και στα δύο ρεύματα, σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής περιφερειακής αστυνομικής διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η διακοπή οφείλεται στις πυρκαγιές που μαίνονται στην περιοχή.

Διαβάστε ακόμη: