Το πρωί της Τετάρτης σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς στη Νέα Πέραμο, με τις φλόγες να εξαπλώνονται ταχύτατα και να πλησιάζουν κατοικημένη περιοχή και κτηνοτροφικές μονάδες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπάρχει εκκένωση σπιτιών στη Νέα Πέραμο, εξαιτίας της πυρκαγιάς, ενώ έχει σταλεί μήνυμα από 112.

Ειδικότερα, η εκκένωση αφορά στους οικισμούς Νέα ζωή και Καντήλι κοντά στο Μεγάλο Πεύκο. Ήδη έχουν πάει στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις που ζητούν από τον κόσμο να φύγει.

Οι ισχυροί άνεμοι, που πνέουν στη περιοχή, επιδεινώνουν την κατάσταση.

Η πυρκαγιά, που μαίνεται από την Τρίτη στη Νέα Πέραμο, έχει ήδη κάνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα στο πέρασμά της.

Μέχρι στιγμής δεν επιχειρούν εναέρια μέσα, ωστόσο ισχυρές είναι οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Οι αρχές έχουν μπλοκάρει τον περιφερειακό δρόμο.

Μεγάλη αναζωπύρωση στα Δερβενοχώρια

Την ίδια ώρα, πυροσβεστικές δυνάμεις μάχονται με τις φλόγες στην περιοχή Στεφάνη, ύστερα από μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς στα Δερβενοχώρια.

Καταβάλλεται προσπάθεια να περιοριστεί το μέτωπο, ενόσω προγνώσεις των μετεωρολόγων δίνουν ενίσχυση των ανέμων από το μεσημέρι.

Από νωρίς σήμερα το πρωί τρία ελικόπτερα Σινούκ επιχειρούν στο μέτωπο της φωτιάς στα Δερβενοχώρια. Τα ελικόπτερα συνδράμουν τις προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς στα Δερβενοχώρια, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον και στις περιουσίες προκαλούν οι πυρκαγιές που εξακολουθούν να καίνε ανεξέλεγκτα σε Δυτική Αττική και Λουτράκι. Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, πυροσβέστες, κάτοικοι και εθελοντές, που είναι αντιμέτωποι με συνεχείς αναζωπυρώσεις και αλλαγές κατεύθυνσης του ανέμου. Δύο από τις σχεδόν 50 εστίες σε Δυτική Αττική και Λουτράκι έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Διαβάστε περισσότερα