Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα στην Πυροσβεστική έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 4.30 σε εστιατόριο που βρίσκεται σε ισόγειο πολυκατοικίας επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική απεγκλωβίστηκαν, μέσω του κλιμακοστασίου, 5 άτομα από την πολυκατοικία. Ανάμεσα τους υπάρχει ένας τραυματίας που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, καθώς και μια μητέρα με το βρέφος της, που μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο Παίδων.

Την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά, βρίσκονταν στο εστιατόριο ένας αλλοδαπός υπάλληλος, που κατήγγειλε πως άγνωστοι έσπασαν τα τζάμια, πέταξαν κάτι μέσα και αμέσως εκδηλώθηκε η φωτιά.

Νέα Σμύρνη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη φωτιά σε εστιατόριο

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ενώ στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ.

Το γερανοφόρο όχημα ρίχνει νερό στους πάνω ορόφους του καταστήματος, καθώς σε κάποια διαμερίσματα των άλλων 4 ορόφων έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά, και προκειμένου να αποσοβήσουν την επέκτασή της. Η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από το κατάστημα εστίασης και να επεκτάθηκε.

Οι πυροσβέστες με φακούς και πάνω σε γερανοφόρο, έψαξαν μέσα στα διαμερίσματα, τα οποία εκκενώθηκαν, εάν υπήρχαν ακόμα άτομα μέσα εγκλωβισμένα, ενώ πυροσβέστες ήταν και στον πρώτο όροφο με τα πόδια και εκτός του γερανοφόρου οχήματος, για ελέγχους στα διαμερίσματα.

Νέα Σμύρνη: Εμπρησμό καταγγέλλει υπάλληλος της καθαριότητας του καταστήματος

Εργαζόμενος της καθαριότητας του καταστήματος μίλησε στο MEGA και ανέφερε πως ενώ βρισκόταν μέσα και καθάριζε, εμφανίστηκαν 2-3 άτομα τα οποία έσπασαν το τζάμι, πέταξαν κάτι ακριβώς στην είσοδο του καταστήματος, και εκδηλώθηκε αμέσως η φωτιά και επεκτάθηκε στον υπόλοιπο χώρο, όπως επίσης και στα πάνω διαμερίσματα.

«Δουλεύω στο κατάστημα. Κάποιος έσπασε το τζάμι, και μετά ξέσπασε φωτιά και τράπηκε σε φυγή. Εγώ ήμουν μέσα στο μαγαζί, δουλεύω στο μαγαζί στην καθαριότητα. Μόνος μου ήμουν μέσα και αμέσως βγήκα έξω», ανέφερε ο υπάλληλος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΕΚΑΒ έχουν επιβε4βαιωθεί 2 τραυματίες ενώ έχουν σπεύσει στο σημείο άλλα 2 ασθενοφόρα που βρίσκονται σε αναμονή.

Διαβάστε περισσότερα