Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ξεκίνησε και σύμφωνα με τον προγραμματισμό η ηλεκτρονική πύλη της ΑΑΔΕ αναμένεται να ανοίξει προς τα τέλη του Μαρτίου.

Το αρχικό βήμα για τις φορολογικές δηλώσεις –  όπως κάθε χρόνο – είναι οι βεβαιώσεις αποδοχών που αποστέλλουν κάθε χρόνο οι επιχειρήσεις και φορείς του Δημοσίου στην ΑΑΔΕ. Τα λογιστήρια ήδη έχουν κληθεί να υποβάλλουν ηλεκτρονικά έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024 τις βεβαιώσεις αποδοχών, συντάξεων, αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα, μερισμάτων για το φορολογικό έτος 2023.

Οι φορολογικές δηλώσεις για φέτος αναμένεται να ανοίξουν μέχρι και τέλη Μαρτίου. Αξίζει να σημειωθεί πως η πλατφόρμα στην ΑΑΔΕ για τις περσινές φορολογικές δηλώσεις είχε βγει στον αέρα στις 31 Μαρτίου.

Έτσι και φέτος δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι ως προς την ημερομηνία που θα ανοίξει το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024.

Υπενθυμίζεται πως, κάθε χρόνο, οι φορολογικές δηλώσεις παίρνουν κάποιους μήνες παράτασης, συνήθως μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Διαβάστε ακόμη: