Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο ταχύτερος πιλότος στην πρεμιέρα των χειμερινών δοκιμών της Formula 1, με τον Σαρλ Λεκλέρ να ακολουθεί.

Δέκα πιλότοι μπήκαν στα μονοθέσιά τους και άνοιξαν και επίσημα την αυλαία της σεζόν στη Formula 1. Στην κορυφή των χρόνων, χωρίς να σημαίνει και πολλά, ανέβηκε ο Μαξ Φερστάπεν, που γύρισε την πίστα του Μπαχρέιν σε 1:32.548. Ολοκλήρωσε 66 γύρους και κράτησε απόσταση επτά δεκάτων από τον δεύτερο Σαρλ Λεκλέρ. Ο πιλότος της Ferrari έκανε δύο γύρους λιγότερους από τον πρωταθλητή. Τους περισσότερους, τους ολοκλήρωσε ο Φερνάντο Αλόνσο. 77 φορές γύρισε την πίστα ο πολύπειρος πιλότος της Aston Martin, που έκανε τον τρίτο καλύτερο χρόνο, αλλά παραπάνω από δευτερόλεπτο από την κορυφή.

Υπήρξαν προβλήματα, κυρίως για τη Williams και τον Αλεξάντερ Άλμπον, ο οποίος δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το σέσιον. Ο Ταϋλανδός αντιμετώπισε θέμα στο μονοθέσιό του και… πάρκαρε, μέχρι να τον απομακρύνουν οι άνθρωποι της πίστας.

Τέθηκε άμεσα καθεστώς κίτρινης σημαίας και το σέσιον λίγο μετά επανεκκίνησε. Γενικά, κακό σέσιον είχε και ο Εστεμπάν Οκόν, ο οποίος έκανε μολις 60 γύρους, σημείωσε τον δεύτερο χειρότερο χρόνο και αντιμετώπισε και ένα μικρό θέμα στον κινητήρα της Alpine του.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του πρώτου σέσιον της σεζόν:

Διαβάστε ακόμη: