H Formula 1 ανακοίνωσε επίσημα νωρίτερα σήμερα (23/01) πως από το καλεντάρι του 2026 και έπειτα, προστίθεται ένα νέο γκραν πρι. Αυτό της Μαδρίτης! Κάπως έτσι, η Ισπανία μετά τον αγώνα της Βαρκελώνης θα έχει ακόμη έναν (πιο παλιά υπήρχε και ο αγώνας της Βαλένθια, το GP Ευρώπης).

Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες, το σιρκουί θα «γειτονεύει» με σημαντικές τοποθεσίες της ισπανικής πρωτεύουσας, όπως το προπονητικό κέντρο της Ρεάλ Μαδρίτης, το γήπεδό της, «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», αλλά και το γήπεδο της Ατλέτικο Μαδρίτης, «Σιβίτας Μετροπολιτάνο».

Με μία πρώτη εικόνα, η πίστα είναι… περίεργη. Η χάραξή της είναι -πραγματικά- σαν να τη ζωγράφισε κάποιο μικρό παιδί, με πολλές, συνεχόμενες στροφές. Το μήκος της είναι 5,474 μέτρα, αποτελείται από είκοσι στροφές και ο μέσος εκτιμώμενος χρόνος γύρου, είναι στο 1:32.450.

Μπορεί να διακρίνει κανείς στροφές όλων των ταχυτήτων (αργές, μεσαίες, γρήγορες) καθώς και κάμποσα σικέιν. Υπάρχει, επίσης, μία μεγάλη κούρβα μέσης ταχύτητας που θυμίζει την Παραμπόλικα της Μόντσα.

Βλέπουμε, σίγουρα, δύο διαθέσιμες μεγάλες ευθείες για ζώνη DRS και ίσως δούμε και μία τρίτη, πιο μικρή.

Ο κόσμος που θα μπορεί να βρεθεί στις κερκίδες υπολογίζεται περί τις 110.000.

Διαβάστε ακόμη: