Όταν κυκλοφορούσε αυτό το Ford Mustang στη 10ετία του 1960, κάτω από το μακρύ καπό κάποιος κινητήρας πολλών κ.εκ. και κυλίνδρων θα έδινε «ζωή» στο αμερικάνικο αυτοκίνητο.

Ο καιρός όμως πέρασε, αλλά για μια αγγλική εταιρία, την Charge Cars, η σιλουέτα αυτού του μοντέλου Mustang, πρώτης γενιάς, τους έβαλε σε σκέψεις για το πώς θα μπορούσαν να την παρουσιάσουν τόσο χρόνια μετά.

Οι οθόνες στους υπολογιστές πήραν «φωτιά» τα φώτα δεν έσβηναν και νυχθημερόν η μία ιδέα έπεφτε στο τραπέζι μετά την άλλη.

Όμως, σε αυτήν την εποχή της φρενίτιδας σε ό,τι έχει να κάνει με την ηλεκτροκίνηση (που οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες δεν κρύβουν ότι το μέλλον δεν είναι τόσο στην ηλεκτροκίνηση, αλλά στο υδρογόνο, και μάλιστα ιδανικό και για όλους τους καιρούς) δεν υπήρχε άλλη σκέψη από το Mustang του 1967 να «δει» το φως ως αμιγώς ηλεκτρικό.

Και «έπεσαν» στη δουλειά

Από το Mustang Coupe έμεινε μόνο το αμάξωμα. Έφυγαν όλα τα μηχανικά μέρη – κινητήρας, κιβώτιο, άξονες, και αντικαταστάθηκαν από δύο ηλεκτροκινητήρες, νέες αναρτήσεις και πιο ενισχυμένα φρένα καθώς το αυτοκίνητο είναι 4κίνητο. Έφυγε και η χαρακτηριστική μάσκα με το άτι, το σήμα κατατεθέν κάθε Mustang, καθώς τοποθετήθηκε μια κλειστού τύπου με το σήμα της Charge Cars.

Οι ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν 536 ίππους με 1.500 Nm που για τα πρώτα 100 χλμ. από στάση ο χρόνος είναι 3.9 δευτ.

Αντλείται δύναμη από μπαταρία 64 kWh, όπου σύμφωνα με την εταιρία η αυτονομία βρίσκεται στα 320 χλμ. Εδώ που τα λέμε δεν είναι και πολλά, αν σκεφτούμε ότι αυτό το ξεχωριστό Mustang θα κατασκευαστεί σε 499 μονάδες με τιμές 420.000 ευρώ που μόνο φθηνό δεν χαρακτηρίζεται.

Και να «περάσουμε στο εσωτερικό, όπου σε σχέση με την εξωτερική αισθητική έχουν αλλάξει τα πάντα.

Σύγχρονη εικόνα, με νέο ψηφιακό ταμπλό, μεγάλη οθόνη στυλ tablet στο κέντρο του ταμπλό, δερμάτινες επενδύσεις κυριαρχούν στο εσωτερικό.

Η Charge Cars είναι βρετανική εταιρία με έδρα το Λονδίνο. Ασχολείται με τη δημιουργία ξεχωριστών αυτοκινήτων που διακρίνονται για τις υψηλές επιδόσεις και την πολυτέλεια, ενώ έχει συνεργαστεί με McLaren, Jaguar Land Rover.