Mustang και ρεύμα μπορεί να φαίνονται ως δύο στοιχεία που δεν συνδυάζονται, καθώς το αμερικανικό μοντέλο το έχουμε συνηθίσει με μεγάλους V8 κινητήρες.

Κανένα μοντέλο όμως, όσο μεγάλη ιστορία και αν έχει, δεν πρόκειται να αποφύγει την επαφή με το ρεύμα.

Υβριδική, λοιπόν, θα είναι η επόμενη γενιά του αμερικανικού μοντέλου. Το συμπέρασμα προκύπτει από τις πληροφορίες που ανέβασε ένας μηχανικός στο LinkedIn προφίλ του.

Διαβάζοντας το εν λόγω προφίλ, το τελευταίο project, στο οποίο έχει εργαστεί ο μηχανικός είναι η μετατροπή σε υβριδικά σύνολα των δύο κινητήρων που χρησιμοποιεί το ponycar, δηλαδή το τετρακύλινδρο σύνολο των 2.3 λίτρων και το V8 των 5.0 λίτρων.

Ο εν λόγω μηχανικός αναφέρει ότι εργάζεται πάνω στην S650 γενιά Mustang, δηλαδή εκείνη που θα παρουσιαστεί το 2022 και θα διαδεχθεί τη σημερινή, S550.

Ακόμα ένα στοιχείο που μπορεί να αντληθεί από το προφίλ του μηχανικού στο LinkedIn είναι ότι απασχολείται στην εταιρία μεγάλο χρονικό διάστημα, το οποίο φτάνει τα 12 χρόνια και 1 μήνα.

Επιπλέον, ο ίδιος άνθρωπος είχε εργαστεί και στην εξέλιξη του κινητήρα για τη γενιά του μοντέλου που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή, την S550.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, λοιπόν, το αύριο των αυτοκινήτων με το ότι θα έχει τους ίδιους κινητήρες με σήμερα, μόνο που αυτοί θα έχουν και ηλεκτρική υποβοήθηση, δημιουργώντας υβριδικά σύνολα.

Αυτό αναμένεται να οδηγήσει και σε αύξηση της ισχύος, όμως η διαχείρισή της αναμένεται να είναι πιο εύκολη, καθώς υπάρχει έντονη φημολογία ότι θα δούμε σύστημα τετρακίνησης.

Αυτή τη στιγμή το μοντέλο της Ford έχει τέσσερεις εκδόσεις. Οι δύο χρησιμοποιούν σύνολο 2.3 λίτρων με απόδοση 314 και 335 ίππων. Οι άλλες δύο χρησιμοποιούν τον V8 κινητήρα 5.0 λίτρων με απόδοση 466 και 487 ίππων.

Το 2018 η Ford είχε πει ότι η χρήση υβριδικού συστήματος στον κινητήρα του Mustang θα μεταφράζεται σε αυξημένη ισχύ με μειωμένη κατανάλωση, ενώ ταυτόχρονα θα βελτιωθεί η ροπή στις χαμηλές στροφές.

Περιμένουμε την αποκάλυψη της νέας γενιάς Mustang ώστε να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν τα παραπάνω.