Η παραγωγή του Ford GT ολοκληρώνεται στο τέλος του 2022 με μια έκδοση εμπνευσμένη από το GTμε τον αριθμό 68 το οποίο με τους Μπουρντέ – Χαντ – Μίλερ κέρδισαν την κατηγορία στις 24 ώρες του Λε Μαν το 2016.

Θυμίζοντας κατά κάποιον τρόπο τι γιγαντομαχία μεταξύ Fordvs Ferrariτο 1966, 50 χρόνια πριν, όταν τα Ford GT40 είχαν κάνει το 1-2-3. Μόνο που το 2016 η Ford έκανε το 1-3-4 με τη Ferrari να ανεβαίνει στο 2ο σκαλί του βάθρου.

Αποτίοντας, λοιπόν, φόρο τιμής στο Ford GT, το εμβληματικό αμερικανικό supercar ετοιμάζεται να περάσει στην ιστορία με μια τελευταία ειδική συλλεκτική έκδοση.

Το GTLM αποτίει φόρο τιμής στο όνομα και το πνεύμα στα νικητήρια Ford στις 24 ώρες του Λε Μαν το 1966 και το 2016 και θα παραχθεί σε μόλις 20 μονάδες, όλες τροφοδοτημένες από τον πανίσχυρο κινητήρα V6 τεχνολογίας Ecoboost 3.5 λίτρων απόδοσης 667 ίππων.

Η εντυπωσιακή σιλουέτα από ανθρακόνημα είναι διαθέσιμο στο αποκλειστικό χρώμα Liquid Silver, σε συνδυασμό με κόκκινες ή μπλε λεπτομέρειες (ανάλογα με το γούστο του αγοραστή) που θυμίζουν το χρώμα του αυτοκινήτου με τον αριθμό 68 που κέρδισε το 2016.

Για να δώσουν στο Ford περαιτέρω μοναδικότητα, υπάρχουν διαχωριστές, πλαϊνές ποδιές, διαχύτη και στηρίγματα καθρεπτών από εξαιρετικά ελαφρύ υλικό, ενώ οι ζάντες 20 ιντσών φέρουν κόκκινο ή μπλε τόνους για τέλεια χρωματική αντιστοιχία με τα άλλα στοιχεία του αμαξώματος.

Επιπλέον, υπάρχουν μπουλόνια (παξιμάδια) τροχού τιτανίου και φρένα Brembo με μαύρες δαγκάνες, καθώς και ειδική εξάτμιση.

Η κόκπιτ του Ford GT LM χαρακτηρίζεται από τα καθίσματα αλκαντάρα που αντανακλούν το χρώμα των εξωτερικών λεπτομερειών. Τα ανθρακονήματα υπάρχουν στο ταμπλό, στην κεντρική κονσόλα και τις κολόνες, ενώ το καφέ δέρμα καλύπτει μέρος του ταμπλό.

Το πιο απίστευτο στολίδι του GT LM, ωστόσο, αφορά το σήμα που είναι τοποθετημένο στην πλευρά του συνοδηγού.

Για την κατασκευή κάθε μεταλλικής πλάκας, η Ford ανέκτησε τον αρχικό κινητήρα του νούμερο 69 που ήρθε τρίτο στο 2016 στις 24 ώρες Λε Μαν, χύτευσε τα εξαρτήματά του και από το κράμα μετάλλου εκτυπώθηκαν τα σήματα.

Η Ford δεν έχει ανακοινώσει την τιμή, αλλά υπολογίζεται πάνω από το ένα εκατομμύριο δολάρια…

Διαβάστε ακόμη: