Αν και η ισχύς της έκδοσης Edition, παραμένει στους 280 ίππους, από τον υπερτροφοδοτούμενο Ecoboost των 2.3 λίτρων, (0-100 χλμ/ώρα σε 5.7 δευτ.) διαθέτει σημαντικές αναβαθμίσεις στην ανάρτηση και στα φρένα.

Η Ford δεν κρύβει πως έκδοση Edition στοχεύει να προσφέρει ακόμα περισσότερες συγκινήσεις στους οδηγούς, τόσο στο δρόμο, όσο και στην πίστα. Γι’ αυτό τοποθέτησε στην νέα έκδοση πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση της KW, ανάλογα με τις επιθυμίες του οδηγού, σύστημα φρένων της Brembo στους μπροστινούς τροχούς για αντοχή στην πίστα και στη σκληρή χρήση και ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών, με σχεδιασμό προερχόμενο από την αεροδιαστημική τεχνολογία.

Ωστόσο η ST Edition στο δημόσιο δρόμο προσφέρει υψηλά επίπεδα άνεσης για ένα αυτοκίνητο επιδόσεων, που μεταφορφώνεται σε αγωνιστικό για οδήγηση σε πίστα, χαροποιώντας τους σκληροπυρηνικούς οδηγούς. Αυτό οφείλεται στην ειδικά εξελιγμένη από την KW ανάρτηση διπλού εμβόλου, που χαμηλώνει το ύψος κατά 10 χιλ, σε σχέση με την απλή ST έκδοση, ενώ στην ακραία ρύθμιση μειώνεται κατά 20 χιλ. το ύψος. Ενδιάμεσα υπάρχουν 12 διαφορετικές ρυθμίσεις για τη συμπίεση και… 16 για την έκταση, ενώ το αυτοκίνητο συνοδεύεται και από το σχετικό εγχειρίδιο για τον οδηγό, που αφορά στην ανάρτηση και με ειδικό κεφάλαιο για το… Νιρμπουργκρινγκ.

Οι ειδικής σχεδίασης ζάντες των 19 ιντσών, είναι κατά 10% πιο ελαφριές, σε σχέση με τις απλής έκδοσης, μειώνοντας το φερόμενο βάρος της ανάρτησης, προσφέροντας παράλληλα ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια στο τιμόνι. Έχουν κατασκευαστεί με εξελιγμένη τεχνική, ώστε να είναι πιο ανθεκτικές και πιο άκαμπτες, χρησιμοποιώντας μικρότερη ποσότητα κράματος, άρα και χαμηλότερο βάρος.

Η έκδοση Edition θα διατίθεται αποκλειστικά στην απόχρωση Αzura Blue της Ford, ενώ στο εσωτερικό έχουν τοποθετηθεί τα περισσότερα στοιχεία που επιλέγουν οι αγοραστές του Focus ST, που πλέον ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό. Ειδική μνεία αξίζει το ηχοσύστημα της B&O με ισχύ 675 Watt, προσφέροντας και… ακουστικές συγκινήσεις στον οδηγό.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τη νέα έκδοση Edition του Ford Focus ST

Διαβάστε ακόμη: