Δεκτό έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, από το Συμβούλιο Εφετών το αίτημα της διοίκησης της Folli Follie για άρση της δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας ύψους 28 εκατ. ευρώ και μετρητών από μερίσματα 3 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη στην προσπάθεια εξυγίανσης της εταιρείας, καθώς η αποδέσμευση των εν λόγω περιουσιακών στοιχείων αποτελούσε πάγιο αίτημα της διοίκησης υπό τον Γιώργο Σάμιο. Επιπλέον, το Συμβούλιο Εφετών έκρινε ότι η αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων έχει οφέλη και για το Δημόσιο, επειδή θα επιτρέψει να συνεχιστεί η λειτουργία, αλλά και η ανάπτυξη, της εταιρείας.

Τα περιουσιακά στοιχεία, και συγκεκριμένα δύο κτήρια στον Άγιο Στέφανο, καταστήματα, γραφεία, οικόπεδα και μετρητά 3 εκατ. ευρώ από μερίσματα θυγατρικών του εξωτερικού, είχαν δεσμευθεί κατά την ποινική προδικασία βάσει του Ν. 4557/2018 (περί καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες).

Η αποδέσμευσή τους καθιστά πλέον δυνατή, όπως προαναφέρθηκε, την πλήρη εφαρμογή του σχεδίου εξυγίανσης της Folli Follie, το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων σε δύο νέες εταιρείες (Opsco, Assetsco) με έδρα το Λουξεμβούργο, προκειμένου η εταιρεία να μετατραπεί σε εταιρεία συμμετοχών.

Διαβάστε ακόμη: