Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 30χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο, σύμφωνα με την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, μετά την απολογία του σήμερα.

Παράλληλα, διατάχθηκε η διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Προφυλακιστέος ο 30χρονος που σκότωσε την Γαρυφαλλιά στην Φολέγανδρο

Η απολογία του έγινε μετά το εξιτήριο που πήρε ο 30χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος από το Κέντρο Υγείας Νάξου, καθώς αισθάθηκε αδιαθεσία χθες το απόγευμα. Πάντως, πληροφορίες από το περιβάλλον του, που δεν επιβεβαιώθηκαν, έκαναν λόγο για απόπειρα αυτοκτονίας.

Η υπεράσπιση προσπάθησε να πείσει ότι ο 30χρονος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας. Ωστόσο ανακριτής και εισαγγελέας δεν πείσθηκαν, κρίνοντας ότι ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος ξυλοκόπησε και σκότωσε το θύμα με πρόθεση, ενώ διέταξαν τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

folegandros-gynaikoktonos-arthro

Ιατροδικαστική έκθεση 

Νωρίτερα, στο φως της δημοσιότητας ήρθαν λεπτομέρειες από την ιατροδικαστική έκθεση για τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 26χρονη έφερε τραύματα στο πρόσωπο που προκλήθηκαν είτε από γροθιά είτε από χαστούκι, κάτι που σημαίνει ότι ο δράστης την ξυλοκόπησε πριν τη σύρει στα βράχια και στη συνέχεια τη ρίξει ζωντανή στη θάλασσα.

Τα στοιχεία που παραθέτει ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας καταγράφουν συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο δολοφονήθηκε η Γαρυφαλλιά, καθώς η σορός της έφερε κακώσεις στο κεφάλι που προκλήθηκαν από χτυπήματα του 30χρονου.

Αφορμή για το παραπάνω ερώτημα ήταν οι μώλωπες στο πρόσωπό της που διαπιστώθηκαν κατά τη νεκροψία. Κάποιοι από αυτούς τους μώλωπες προήλθαν από την πτώση στα βράχια, όμως άλλοι ήταν υπό διερεύνηση. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στην ιατροδικαστική έκθεση γίνεται ρητή αναφορά σε «τραύματα στο κεφάλι από θλον όργανο», το οποίο ερμηνεύεται ως από το χέρι του 30χρονου.

Κατά τον ιατροδικαστή, σύμφωνα με τις ίδιες ασφαλείς πηγές, ο δράστης γρονθοκόπησε ή χαστούκισε τη Γαρυφαλλιά προτού τη σύρει στα βράχια. Επιπλέον, στην έκθεση επισημαίνεται ότι η Γαρυφαλλιά ήταν ζωντανή όταν την πέταξε στη θάλασσα, καθώς είχε πιει νερό.