Από ανάκριση πέρασε ο 30χρονος

Οι αστυνομικοί του νησιού της Φολέγανδρου ανέκριναν χτες το βράδυ τον άνδρα ηλικίας 30 ετών που εντοπίστηκε σε κακή κατάσταση σε σημείο κοντά στην περιοχή όπου βρέθηκε νεκρή η άτυχη κοπέλα.

Το βράδυ του Σαββάτου, οι αρχές εντόπισαν τον 30χρονο και κατάφεραν να τον μεταφέρουν στο τμήμα έπειτα από αντίσταση, καθώς ο ίδιος απειλούσε να αυτοκτονήσει. Όταν τον προσέγγισαν οι αστυνομικοί, ο άνδρας άρχισε να λέει ακατάληπτα πράγματα κάνοντας τις αρχές να προβληματίζονται ιδιαίτερα από το γεγονός πως επαναλαμβάνει τη φράση «ήταν η κακιά η ώρα, η κακιά η ώρα». Τον 30χρονο στη συνέχεια είδε γιατρός, ενώ οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.

Βρέθηκε σπασμένο το κολιέ της 26χρονης

Η σορός της 26χρονης εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή «Λυγαριά», βορειοδυτικά του νησιού. Στο σημείο έσπευσαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος με ιδιωτικό σκάφος, ενώ η σορός της 26χρονης παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, στην περιοχή εντοπίστηκε τσαντάκι που περιείχε ταυτότητα του 30χρονου. Στην περιοχή βρέθηκε σπασμένο το κολιέ της 26χρονης και ένα σκουλαρίκι της, καθώς και κηλίδες αίματος.

Εντοπίστηκε ο δράστης αρκετές ώρες αργότερα

Ο 30χρονος εντοπίστηκε αρκετές ώρες αργότερα στην ευρύτερη περιοχή, κατόπιν ερευνών στο νησί. Ο θάνατος της κοπέλας φαίνεται ότι οφείλεται σε έγκλημα. Οι αστυνομικοί εντόπισαν στην περιοχή ένα σκουλαρίκι της κοπέλας αλλά και αίμα. Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει αφαιρεθεί βίαια το κολιέ που φορούσε και βρέθηκε σπασμένο. Αυτό εκτιμάται ότι, αν υπάρχει εγκληματική ενέργεια, αυτή έγινε στη στεριά και στη συνέχεια ο δράστης έριξε το πτώμα στη θάλασσα.

Η κοπέλα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της αργά το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Ιουλίου από τη θαλάσσια περιοχή της Λυγαριάς στη Φολέγανδρο. Όπως διαπιστώθηκε, η νεαρή ήταν ήδη νεκρή.

Ομολόγησε ο 30χρονος

Ο 30χρονος ομολόγησε τελικά τα ξημερώματα της Κυριακός ότι αυτός ήταν ο δράστης του εγκλήματος στη Φολέγανδρο, με θύμα την 26χρονη σύντροφό του και συνελήφθη.

Όπως είπε στους αστυνομικούς, το ζευγάρι τσακωνόταν αρκετά τις τελευταίες ημέρες, ενώ το ίδιο συνέβη και το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ αμφότεροι βρίσκονται σε κίνηση με το αυτοκίνητο.

Τότε ο 30χρονος έβγαλε εκτός δρόμου το αυτοκίνητο και το έριξε στην βραχώδη πλαγιά 30 μέτρα, ενώ σε άλλα τόσα μέτρα θα έπεφταν στην θάλασσα.

Η κοπέλα βγήκε έξω, την ακολούθησε και την έσπρωξε στη θάλασσα. Χτύπησε σε κάποια βράχια και κατέληξε στη θάλασσα. Βούτηξε και αυτός στην θάλασσα, για να την βοηθήσει αλλά όταν την βρήκε αναίσθητη σηκώθηκε και έφυγε.

Σε βάρος του 30χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και θα επιχειρηθεί εντός της ημέρας να μεταφερθεί στην Εισαγγελία Νάξου.

Σχετική είδηση: Φολέγανδρος: Εντοπίστηκε ζωντανός ο φίλος της 26χρονης- Συνελήφθη
Φολέγανδρος: Αυτός ειναι ο φίλος της 26χρονης που αναζητούν οι Αρχές