Την πιο δαπανηρή καταιγίδα  μετά τον Ίαν το 2022 χαρακτήρισε τον τυφώνα Μίλτον, η Fitch Ratings σε έκθεσή της καθώς οι απώλειες για τον ασφαλιστικό κλάδο θα κυμανθούν από 30 έως 50 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο τυφώνας Μίλτον, ο πέμπτος τυφώνας και η δεύτερη μεγάλη καταιγίδα που πλήττει φέτος τις ακτές του Κόλπου των ΗΠΑ, έπληξε αργά την Τετάρτη τη Φλόριντα, αφήνοντας περισσότερους από 3 εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς ρεύμα και προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες. Παρόλα αυτά, οι αξιωματούχοι ήταν συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι οι ζημιές δεν ήταν τόσο σοβαρές όσο φοβούνταν, με τον κυβερνήτη Ρον ΝτεΣάντις να δηλώνει ότι η Φλόριντα απέφυγε το «χειρότερο σενάριο».

Η καταιγίδα θα επηρεάσει τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου των μεγάλων ασφαλιστικών εταιρειών με έκθεση στη Φλόριντα και θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει τον αντασφαλιστικό τομέα, σύμφωνα με τη Fitch.

Ωστόσο, η Fitch δεν αναμένει ότι ο Μίλτον θα πλήξει την πιστοληπτική ικανότητα των μεγάλων ασφαλιστικών ή αντασφαλιστικών εταιρειών, χάρη στα «πολύ ισχυρά επίπεδα κεφαλαίων τους».

Διαβάστε ακόμη: