Μου λένε ότι, σκέψεις γίνονται σε 3 μεγάλες εισηγμένες εταιρίες για βγάλουν τις μετοχές τους από το Χρηματιστήριο, μετά από Δημόσια Πρόταση που θα υποβάλουν προς το επενδυτικό κοινό!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα εκδηλώνεται ένα φαινόμενο κατά το οποίο διάφοροι επιχειρηματικοί όμιλοι που έχουν εισηγμένες θυγατρικές, οι οποίες μάλιστα πηγαίνουν πολύ καλά χρηματοοικονομικά, έχουν μεγάλους τζίρους και κέρδη, εξετάζουν το ενδεχόμενο της αποχώρησης από την χρηματιστηριακή αγορά μετά από Δημόσια Πρόταση για πολλούς και διάφορους λόγους!

Συνήθως γιατί θέλουν να εκμεταλλευθούν τις θυγατρικές – φορτώνοντας τες με δάνεια- προς όφελος των μητρικών εταιριών, τις οποίες ενδεχομένως θέλουν ενίοτε να εισαγάγουν σε διεθνή χρηματιστήρια!

Υπό αυτή την έννοια έχει αναπτυχθεί μια σχετική φημολογία στην αγορά, που στηρίζεται σε ένα συγκεκριμένο σκεπτικό, για σκέψεις εξόδου από το Χρηματιστήριο 3 εισηγμένων εταιριών.

Η μία που ακούγεται εντόνως, χωρίς ωστόσο η πληροφορία να επιβεβαιώνεται αρμοδίως είναι ο ΟΤΕ.

Και τούτο διότι η αλλαγή της ποσόστωσης διάθεσης των κερδών από 70% – 30% σε 50%-50%, όσον αφορά διανομή μερισμάτων και αγορά ιδίων μετοχών, στην πράξη σημαίνει ότι πολύ σύντομα ο βασικός μέτοχος Deutsche Telekom θα έχει ξεπεράσει το 50% και θα είναι υποχρεωμένος να προβεί σε Δημόσια Πρόταση προς το επενδυτικό κοινό!

Την ίδια στιγμή φήμες ακούγονται και για άλλες 2 εισηγμένες, εκ των οποίων της μιας, η μητρική εταιρία σχεδιάζει την αυτόνομη εισαγωγή στο Χρηματιστήριο και γι αυτό θέλει να την κρατήσει «καθαρή» φορτώνοντας τη θυγατρική με δάνεια, ενώ όσον αφορά την άλλη, ενδεχομένως να τελεί υπό εξαγορά και ο εν δυνάμει νέος μέτοχος να έχει λόγους να τη βγάλει από το Χρηματιστήριο…

Από τον Νίκα και τον Καραμολέγκο… στον ΟΤΕ!