Για πρώτη φορά η Ferrari δίνει το «παρών» και εισέρχεται στο club των πανίσχυρων και υπερπολυτελών SUV, με την αποκάλυψη της νέας Purosangue.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η θρυλική ιταλική εταιρία δημιουργεί ένα μοντέλο για τη συγκεκριμένη κατηγορία, βάζοντας στο στόχαστρο την Bentley Bentayga, την Aston Martin DBX, την Lamborghini Urus και την Rolls-Royce Cullinan. Ωστόσο, η Ferrari χαρακτηρίζει τη νέα Purosangue το πρώτο τετραθέσιο και τετράθυρο μοντέλο της.

Η Ferrari επέλεξε ένα λαμπερό «διαμάντι» από το «θησαυροφυλάκιο» της για τη νέα Purosangue και το τοποθέτησε κάτω από το εμπρός καπό της. Ο λόγος για τον θηριώδη ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα των 6,5 λίτρων, ο οποίος παράγει 725 ίππους και 716 Nm.

https://youtu.be/vhTBdwXfnD0

Συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων (ενσωματωμένο στο πίσω τμήμα), ενώ επιτρέπει μέγιστη ταχύτητα 310 χλμ./ώρα και επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα εντός μόλις 3,3 δευτ. Επομένως, η νέα Purosangue είναι ισχυρότερη από τους αντιπάλους της, καθώς η Bentley Bentayga αποδίδει 635 ίππους, η Aston Martin DBX707 707 ίππους, Lamborghini Urus Performante 666 ίππους και η Rolls-Royce Cullinan 571 ίππους.

Σχεδιαστικά, η νέα Purosangue είναι φανερό ότι έχει αντλήσει αρκετή έμπνευση από την Roma (ειδικά στο μπροστινό τμήμα), ωστόσο ξεχωρίζει για το σαφώς πιο μυώδες της αμάξωμα. Παρατηρήστε τα λεπτά Led φωτιστικά σώματα εμπρός-πίσω, τους τροχούς των 22 ιντσών μπροστά και 23 ιντσών πίσω, τις κίτρινες δαγκάνες των φρένων, τα «πρησμένα» φτερά, το μυώδες καπό, τις διπλές εξατμίσεις, τον μεγάλο πίσω διαχύτη και τις πίσω πόρτες που έχουν αντίστροφο άνοιγμα από τις μπροστινές.

Παράλληλα, το στάνταρ carbon ένθετο της οροφής συμβάλλει στο χαμηλότερο κέντρο βάρους, ενώ η νέα Purosangue πετυχαίνει σχεδόν την ιδανική κατανομή βάρους, 49:51. Μιλώντας με αριθμούς, το μήκος, το πλάτος, το ύψος και το μεταξόνιο της διαμορφώνονται στα 4.973 χλστ., 2.028 χλστ., 1.589 χλστ. και 3.018 χλστ., ενώ η απόσταση από το έδαφος βρίσκεται στα 185 χλστ.

Στο εσωτερικό δεν υπάρχει κεντρική οθόνη, καθώς οι δύο οθόνες βρίσκονται ακριβώς μπροστά από τον οδηγό και το συνοδηγό. Στην ιδιαίτερη πατρίδα της, η αρχική τιμή της νέας Purosangue φτάνει τα 390.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: