Ένα λιτό teaser με πολλές υποσχέσεις ήταν αρκετό, ώστε να φουντώσει τα σενάρια για το μοντέλο της Ferrari που θα αποκαλυφθεί αύριο Τρίτη  19 Απριλίου.

Αυτό κατά πάσα πιθανότατα θα είναι η ανοιχτή έκδοση της 296 GTB.

Στη Ferrari αρέσουν τα παιχνίδια με τον Τύπο και ειδικά όταν πρόκειται για ένα από τα «καμάρια» της δεν θα μπορούσε να προχωρήσει σε μία κλασική πρεμιέρα, όπως θα μπορούσε να συμβεί για ένα… γήινο αυτοκίνητο.

Εξάλλου, κάθε άλλο παρά γήινη μπορεί να χαρακτηριστεί η 296 Spider που, κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι και η πρωταγωνίστρια την ερχόμενη Τρίτη.

Η cabrio εκδοχή της 296 GTB, όπως μπορούμε να μαντέψουμε, θα διαθέτει hardtop αναδιπλούμενη οροφή και οι αλλαγές στον σχεδιασμό θα περιορίζονται στο πίσω μέρος.

Ο ολοκαίνουριος κινητήρας που είδαμε τον Ιούνιο του 2021 στην GTB θα δίνει ζωή φυσικά και στη Spider. Πρόκειται για τον υβριδικό V6 twin-turbo 2,9 λίτρων με συνολική απόδοση 830 ίππους (663 από τον V6 και 167 από τον ηλεκτροκινητήρα).Πηγή τροφοδότησης του ηλεκτροκινητήρα αποτελεί μια μπαταρία ιόντων λιθίου, ενεργειακής χωρητικότητας 7,45 kWh, που παρέχει μέγιστη ηλεκτρική αυτονομία 25 χλμ.

H κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω 8τάχυτου διπλοσύμπλεκτου αυτόματου κιβωτίου, ενώ η επιτάχυνση της 296 GTB -για να έχουμε μία εικόνα και για την Spider- στα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχεται σε 2,9 δευτερόλεπτα, το 0-200 αποτελεί υπόθεση 7,3 δευτερολέπτων και η τελική φτάνει τα 330 χλμ./ώρα.

Το πανίσχυρο υβριδικό σύνολο είναι τοποθετημένο σε γωνία 120 μοιρών και η μέγιστη ροπή του φθάνει τα 740 Nm στις 6.250 σ.α.λ. Το βάρος της Spider αναμένεται κοντά στα 1.500 κιλά καθώς θα διαθέτει ενισχύσεις στο πλαίσιο και επιπλέον μέταλλα εξαιτίας της σκληρής αναδιπλούμενης οροφής.