Ετοιμάζει… βαλίτσες για τη Βαρκελώνη ο Φεράν Τόρες αφού Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι έχουν συμφωνήσει στο οικονομικό. Έτσι είναι θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί το πρώτο σπουδαίο deal για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Ο 21χρονος επιθετικός θα υπογράψει πολυετές συμβόλαιο με τους «μπλαουγκράνα» και θα μπει, κλασικά, υψηλή ρήτρα σε ενδεχόμενο αποχώρησής του. Ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζουν τα οικονομικά δεδομένα που σφράγισαν τη συμφωνία όλων των εμπλοκέμων πλευρών. Η Μάντσεστερ Σίτι, λοιπόν, ζητούσε αρχικά 70 εκατ. ευρώ. Η Μπάρτσα έδινε 40. Τα βρήκανε οριστικά στα 55 εκατ. ευρώ. Ο αγγλικός σύλλογος είχε αγοράσει τον Τόρες πριν ενάμιση χρόνο έναντι 23 εκατ. ευρώ από την Βαλένθια. Καθόλου άσχημη συναλλαγή για την Σίτι που έβαλε στο ταμείο της παραπάνω από τα διπλά χρήματα από αυτά που δαπάνησαν για να αποκτήσουν τον Ισπανό.

Το θετικό για την Μπαρτσελόνα είναι πως αυτά τα 55 εκατ. ευρώ θα αποπληρωθούν σε τέσσερις δόσεις και όχι όλο το ποσό μαζί! Κάτι, σίγουρα, εξαιρετικό για τον σύλλογο που μαστίζεται απο σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Η πρώτη δόση, δε, θα οριστεί για το προσεχές καλοκαίρι, άρα ουσιαστικά για την ώρα δεν πληρώνει τίποτα! Win-win κατάσταση και για τα δύο κλαμπ. Σε βάθος χρόνου η Σίτι βγάζει περισσότερα από τα διπλά από όσα ξόδεψε για τον Τόρες. Και η Μπάρτσα θα αποπληρώσει με δόσεις χωρίς να υποθηκεύσει το άμεσο μέλλον της, προκειμένου να παραμείνει ευέλικτη στο μεταγραφικό παζάρι.

Γκουαρδιόλα: «Θέλω οι παίκτες μου να είναι χαρούμενοι»

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα παραδέχθηκε πως ο Φεράν Τόρες είναι μια ανάσα με τους «μπλαουγκράνα», αποκαλύπτοντας μάλιστα, πως έχει ήδη ζητήσει να αποχωρήσει από τον σύλλογο του Μάντσεστερ.

«Ναι, ο Φεράν Τόρες είναι κοντά στην Μπαρτσελόνα. Είναι από την Ισπανία, η Μπαρτσελόνα τον θέλει και είπε ότι θέλει να αποχωρήσει. Του είπα φύγε. Κάλεσα τον Τσίκι και οι ατζέντηδες του κάνουν ότι απαιτείται για να αποχωρήσει. Θέλω οι παίκτες μου να είναι χαρούμενοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πεπ Γκουαρντιόλα για τον Φεράν Τόρες.