Πω πω πω μια ομαδάρα! Η Μάντσεστερ Σίτι εντυπωσίασε για μια ακόμα φορά. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έκανε επίδειξη δύναμης στο St James’ Park απέναντι στη Νιούκαστλ, επικράτησε με 4-0 και παρέμεινε στην κορυφή, αυξάνοντας τη διαφορά της στους τέσσερις βαθμούς από τη Λίβερπουλ.

Όγδοη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα για τους «πολίτες» και 18 εκτός έδρας νίκες σε ένα ημερολογιακό έτος (ρεκόρ πλέον στην Premier League)!

Έσπασαν το θρυλικό ρεκόρ με τις περισσότερες νίκες στην Premier League σε ένα ημερολογιακό έτος οι cityzens, καθώς με το διπλό αυτό, έφτασαν στα 34 «τρίποντα» μέσα στο 2021!

Μόλις πέντε λεπτά χρειάστηκαν στην ομάδα του Πεπ για να πάρει κεφάλι στο σκορ, με τον Ρούμπεν Ντίας να γράφει το 1-0 και να εκμεταλλεύεται άψογα την πάσα του Κανσέλο.

Ο Πορτογάλος μπακ έγινε σκόρερ και λίγα λεπτά αργότερα έκανε το 2-0. Πήρε την μπάλα από τα δεξιά, έκοψε προς τα μέσα με μία φοβερή ντρίμπλα και αφού «ξάπλωσε» τον αντίπαλο του, έστειλε έναν «κεραυνό» στα δίχτυα του τερματοφύλακα της Νιούκαστλ για το 2-0!

Στο 63′ ο Μαχρέζ έκανε το 3-0, ενώ στο 86’ ο Στέρλινγκ διαμόρφωσε το τελικό 4-0 και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Ντουμπράβκα, Λασέλς, Ρίτσι, Μέρφι, Κλαρκ, Φρέιζερ, Χέιντεν (61’ Λόνγκσταφ), Γουΐλοκ (46’ Σεν Μαξιμέν), Αλμιρόν, Ζοέλιντον, Γουΐλσον

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Ντίας (71’ Στόουνς), Κανσέλο, Ζιντσένκο, Λαπόρτ, Ρόδρι (68’ Φερναντίνιο), Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Μαχρέζ (77’ Πάλμερ), Στέρλινγκ, Ζέσους

Γουλβς – Τσέλσι 0-0

Νέα απώλεια στο «Μολινό» για την Τσέλσι  που είχε πάρα πολλές απουσίες, δεν μπόρεσε να φύγει με το διπλό από την έδρα της Γουλβς, έμεινε στο 0-0 και έχασε ακόμα περισσότερο έδαφος στη μάχη του πρωταθλήματος, καθώς πλέον βρίσκεται στο -6 από την πρώτη Μάντσεστερ Σίτι.

Οι «λύκοι» πάντως είχαν τον έλεγχο στο πρώτο μέρος και μάλιστα κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 15ο λεπτό με τον Ντάνιελ Ποντένσε.

Ο Μάρσαλ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Ποντένσε, ωστόσο όπως φάνηκε και από τα ριπλέι ο Χιμένες που συμμετείχε στη φάση ήταν οφσάιντ, με αποτέλεσμα να μην μετρήσει το γκολ του πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Τσέλσι είχε ολοκληρωτικά τον έλεγχο, έφτασε κοντά στο γκολ με τον Πούλισικ, ωστόσο δεν μπόρεσε να σκοράρει το μεγάλο τέρμα που θα της έδινε τη νίκη, αφήνοντας έτσι δύο σημαντικούς βαθμούς.

ΓΟΥΛΒΣ: Σα, Μάρσαλ, Κίλμαν, Κόαντι, Χούβερ, Ντεντόνκερ, Μουτίνιο, Σάις, Νέβες, Ποντένσε (79’ Τραορέ), Χιμένες (89’ Τρινκάο)

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Τιάγκο Σίλβα, Ρίντογκερ, Αλόνσο, Αθπιλικουέτα, Τζέιμς, Καντέ, Τσαλομπά (46’ Σαούλ), Μάουντ, Πούλισικ, Ζιγές (65’ Κόβατσιτς)