Η Κίνα αφαίρεσε γκέι αναφορές από την ταινία Fantastic Beasts 3.

Η Κίνα είναι γνωστή για την λογοκρισία ταινιών, δεδομένου ότι η αρμόδια αρχή (CFA) έχει απαγορεύσει εντελώς την προβολή ορισμένων φιλμ ή έχει ζητήσει να αφαιρέθούν ορισμένες σκηνές που θεωρούνται «ακατάλληλες».

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η νέα ταινία της σειράς “Fantastic Beasts” με τίτλο “The Secrets of Dumbledore”, η οποία αποκαλύπτει επιτέλους την ερωτική σχέση μεταξύ του Αλμπους Ντάμπλντορ και του Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ. Αυτές οι αναφορές λογοκρίθηκαν στην Κίνα μιας, και όπως αναφέρεται σε μια δήλωση της Warner Bros, το στούντιο αναγκάστηκε να κόψει έξι δευτερόλεπτα από τα 142 λεπτά διάρκειας της ταινίας.

Δείτε το τρέιλερ του Fantastic Beasts 3:

“Ζητήθηκε μια περικοπή έξι δευτερολέπτων και η Warner Bros αποδέχτηκε αυτές τις αλλαγές για να συμμορφωθεί με τις τοπικές απαιτήσεις, αλλά το πνεύμα της ταινίας παραμένει ανέπαφο. Θέλουμε το κοινό σε όλο τον κόσμο να δει και να απολαύσει αυτήν την ταινία, και είναι σημαντικό για εμάς το κινεζικό κοινό να έχει την ευκαιρία να τη ζήσει επίσης, ακόμη και με αυτές τις μικρές επεξεργασίες.”

Οι φράσεις που κόπηκαν, σύμφωνα με την δήλωση, είναι “γιατί ήμουν ερωτευμένος μαζί σου”, “το καλοκαίρι που ο Γκέλερτ κι εγώ ερωτευτήκαμε” και το “ποιος θα σε αγαπήσει τώρα;”. Η υπόλοιπη ταινία, σύμφωνα με το κινηματογραφικό στούντιο, παραμένει ανέπαφη.

“Ως στούντιο, δεσμευόμαστε να διαφυλάξουμε την ακεραιότητα κάθε ταινίας που κυκλοφορούμε και αυτό επεκτείνεται σε περιστάσεις που απαιτούν την πραγματοποίηση λεπτών περικοπών προκειμένου να ανταποκριθούμε με ευαισθησία σε μια ποικιλία παραγόντων της αγοράς. Ελπίζουμε να κυκλοφορήσουμε τις ταινίες μας σε όλο τον κόσμο όπως αυτές κυκλοφόρησαν από τους δημιουργούς τους, αλλά ιστορικά έχουμε αντιμετωπίσει μικρές επεξεργασίες που έγιναν σε τοπικές αγορές”, πρόσθεσε στην δήλωση της η Warner.

Ενώ το Fantastic Beasts 3 βρίσκεται στην κορυφή του box office στην Κίνα από το περασμένο Σαββατοκύριακο, παγκοσμίως θεωρήθηκε απογοητευτική με μόλις 58 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από 22 αγορές.

Να σημειώσουμε πως κάτι αντίστοιχο συνέβη και με το Bohemian Rhapsody” το 2019, το οποίο κυκλοφόρησε χωρίς οποιαδήποτε αναφορά στη σεξουαλικότητα του Φρέντι Μέρκιουρι.