Ο Λουίς Φαν Χάαλ ξεκαθάρισε σήμερα ότι δεν σκέφτεται να επιστρέψει στους πάγκους για κάποιο σύλλογο, στον Άγιαξ στην προκειμένη περίπτωση, λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

Όλα αυτά την ώρα που οι φίλαθλοι του Άγιαξ-εκ ων αντιπάλων της ΑΕΚ στον 2ο όμιλο του Europa League, μέσω των social media, να ζητάνε την επιστροφή του Λουίς Φαν Χάαλ στην ομάδα του Άμστερνταμ, είτε για τη θέση του διευθυντή ποδοσφαίρου, μετά την αποχώρηση του Σβεν Μίσλινταντ, είτε για εκείνη του προπονητή, όμως ο 72χρονος Ολλανδός ξεκαθάρισε ότι δεν είναι διαθέσιμος:

«Αυτό δεν ήταν επιλογή», είπε ο 72χρονος στον ολλανδικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό «NOS»: «Η υγεία μου προέχει», πρόσθεσε.

Ο Φαν Χάαλ έχει καρκίνο του προστάτη και πρόσφατα χρειάστηκε να υποβληθεί σε άλλη επέμβαση κι όπως εξήγησε: «Δεν μπορώ πλέον να φανταστώ ότι είμαι προπονητής ενός συλλόγου. Για μια εθνική ομάδα, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες».

Ο Φαν Χάαλ εργάστηκε ως προπονητής στον Άγιαξ από τον Σεπτέμβριο του 1991 έως τον Ιούνιο του 1997, επιστρέφοντας τον Νοέμβριο του 2003 ως τεχνικός διευθυντής για σχεδόν ένα χρόνο.

Από τον Αύγουστο του 2021 μέχρι το τέλος της περασμένης χρονιάς, ο πρώην προπονητής της Μπάγερν εργάστηκε για τρίτη φορά ως ομοσπονδιακός προπονητής στην Ολλανδία. Πιο πρόσφατα, πριν τον διορισμό του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, θεωρούνταν υποψήφιος για τη θέση του προπονητή της εθνικής Γερμανίας.

Διαβάστε ακόμη: