Όπως έγινε γνωστό χθες, ο Άρης Σερβετάλης, πρωταγωνιστής της θεατρικής παράστασης «Ρινόκερος», αποχώρησε από αυτήν καθώς δεν ήθελε να παίζει μόνο για εμβολιασμένους ενώ «η Τέχνη είναι για όλους», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, με αποτέλεσμα η παράσταση να αναβληθεί χωρίς να είναι γνωστό αν το έργο πρόκειται να επιστρέψει κάποια στιγμή με τον ίδιο ή άλλον πρωταγωνιστή.

Η απόφαση του Άρη Σερβετάλη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, από συναδέλφους του κι όχι μόνο. Η ηθοποιός Φαίη Κοκκινοπούλου είναι κι εκείνη ανάμεσα σε αυτούς που «ξέσπασαν» και με μια ανάρτηση στο προσωπικό της λογαριασμό στο facebook τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι η αποχώρησή του θα επηρεάσει σίγουρα και την υπόλοιπη παραγωγή, με αποτέλεσμα ίσως κάποιοι να χάσουν τις δουλειές τους.

Φαίη Κοκκινοπούλου: Ο Σερβετάλης ήταν ο μόνος ανεμβολίαστος στην παράσταση

Στην ανάρτησή της η Φαίη Κοκκινοπούλου έγραψε:

«Δεν μπορώ να μην το σχολιάσω και ας μου γίνουν ριπόρτ και ας κατεβάσουν το προφίλ μου. Αξίζει. Ο Σερβετάλης (ο μόνος ανεμβολίαστος ανάμεσα σε 20 ανθρώπους που εργάζονται στην παράσταση «Ρινόκερος») αποφάσισε να μην συνεχίσει τις παραστάσεις στο θέατρο Κιβωτός, γιατί δεν θέλει να παίζει μόνο σε εμβολιασμένους. Η παραγωγή, προς τιμήν της και χίλια μπράβο, του πρότεινε να συνεχίσει τις παραστάσεις μέχρι αρχές Ιανουαρίου και στη συνέχεια η παράσταση να κατέβει, δεσμευόμενη (η παραγωγή) ότι θα πληρώσει τους ηθοποιούς κανονικά μέχρι τη λήξη της θεατρικής σαιζόν! Ο καλοπληρωμένος συνάδερφος αρνήθηκε και πάλι. Ηθοποιοί (μεταξύ των οποίων και φίλοι μου)-τεχνικοί- ταξιθέτριες, καθαριστές, ταμίας, θα μείνουν όλοι άνεργοι. Δεν έχουμε ελπίδα. Φάτε».

Φαίη Κοκκινοπούλου: Ο Άρης Σερβετάλης ήταν ο πιο καλοπληρωμένος και ο μόνος ανεμβολίαστος

Με αφορμή την ανάρτηση της κ. Κοκκινοπούλου το περιστατικό σχολίασε και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης στο twitter:

Την απόφαση του Άρη Σερβετάλη σχολίασε και ο Σπύρος Μπιμπίλας δηλώνοντας σοκαρισμένος.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας, τόνισε: «Έχω σοκαριστεί με την παραίτηση Σερβετάλη, δεν το περίμενα. Δεν περίμενα ότι κάποιος ηθοποιός θα σταματήσει μια παράσταση, αγνοώντας ότι δουλεύουν κι άλλοι άνθρωποι εκεί. Το θεωρώ απαράδεκτο. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας άνθρωπος που λέει ότι είναι τόσο μέσα στην πίστη, δεν σκέφτεται ότι οι άλλοι άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά».