Ο αγώνας τον οποίον έχει αναλάβει να οργανώσει η ίδια η Liberty Media -ιδιοκτήτρια του σπορ- αναμένεται ως ένα μεγάλο πανηγύρι με σκοπό την εκτόξευση της προβολής της F1 στις ΗΠΑ.

Όλα τα σχετικά με το σόου έχουν προετοιμαστεί εδώ και αρκετό καιρό από τους ιθύνοντες του σπορ. Πολλές συναυλίες και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα θα πλαισιώσουν τον αγώνα. Η συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών και η παρουσία πολλών διασημοτήτων στο paddock είναι εξασφαλισμένη.

Οι εορτασμοί ξεκινούν τα ξημερώματα της Πέμπτης με την τελετή έναρξης του τριημέρου. Η συνέχεια του προγράμματος ακολουθεί εκ πρώτης όψεως τη νόρμα των περισσότερων GP. Ωστόσο η διαδρομή θα ανοίγει στην κυκλοφορία μεταξύ των περιόδων.

Αυτό σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και το ότι έχει στρωθεί νέα άσφαλτος μόνο σε μερικά σημεία θα δυσκολέψουν ιδιαίτερα το έργο ομάδων και οδηγών. Ο αγώνας λόγω της φύσης του αλλά και εξ αιτίας του ότι δεν υπάρχουν προηγούμενα δεδομένα είναι ανοιχτός σε εκπλήξεις.

Χαρακτηριστικά σιρκουί

Η δεύτερη μεγαλύτερη πίστα του πρωταθλήματος παρουσιάζει μία πρόκληση επιπέδου Μπακού. Τρεις μεγάλες ευθείες διακόπτονται από 17 -αργές ως επί το πλείστον- στροφές. Κατά συνέπεια το στήσιμο των μονοθέσιων θα είναι για χαμηλή κάθετη δύναμη.

Καθώς πρόκειται για σιρκουί πόλης, οι ανωμαλίες του οδοστρώματος θα είναι περισσότερες από ότι στις πιο κλασσικές πίστες του προγράμματος. Επιπλέον οι αναμενόμενες χαμηλές θερμοκρασίες θα αυξήσουν τον βαθμό δυσκολίας στις κατατακτήριες δοκιμές.

Ασφαλώς και η διαδρομή περνάει από όλα τα σημεία-ορόσημα του Λας Βέγκας. Μέχρι αποδείξεως του εναντίου τα 6.2 χιλιόμετρα της πίστας θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως ένας… τουριστικός οδηγός για το Βέγκας! Η καρό σημαία πέφτει έπειτα από 50 γύρους.

Ελαστικά

Η Pirelli φέρνει τις τρεις μαλακότερες γόμες του φάσματός της στο Βέγκας. Οι C3, C4 και C5 θα χρησιμοποιηθούν ως μαλακή, μέση και σκληρή γόμα αντίστοιχα

Η πρόκληση για τους Ιταλούς είναι μεγάλη. Βλέπετε η πρόσφυση θα είναι εξαιρετικά χαμηλή, ιδίως στην αρχή του τριημέρου. Επιπλέον λόγω του ότι η πίστα θα ανοίγει στην κυκλοφορία, δεν θα είναι εφικτό το σύνηθες «στρώσιμό» της με ελαστικό.

Θα ευνοηθούν τα μονοθέσια τα οποία φέρνουν γρήγορα τα ελαστικά τους σε θερμοκρασία λειτουργίας. Ιδίως στις κατατακτήριες δοκιμές. Στον αγώνα ίσως οι ισορροπίες αλλάξουν αναλόγως του αριθμού pit-stops που θα κάνει η κάθε ομάδα. Η μία και μοναδική στάση, πάντως, φαντάζει εφικτή.

Τηλεοπτική κάλυψη

Το τριήμερο θα καλυφθεί τηλεοπτικά αποκλειστικά από τον ANT1+ (όλο το τριήμερο) και ο αγώνας θα προβληθεί σε μαγνητοσκόπηση στο ελεύθερο κανάλι του ANT1. Οι ώρες μετάδοσης κάθε περιόδου είναι:

  • Παρασκευή 17/11
    06:30: FP1
    10:00: FP2
  • Σάββατο 18/11
    06:30: FP3
    10:00: Κατατακτήριες δοκιμές
  • Κυριακή 19/11
    08:00: Αγώνας
    15:00 Μαγνητοσκόπηση ΑΝΤ1

Διαβάστε ακόμη: