Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) αναμένει τις επόμενες μέρες αίτηση της εταιρείας BioNTech, η οποία ανέπτυξε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, για έγκριση της λήψης έξι δόσεων εμβολίου ανά φιαλίδιο.

Εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων δήλωσε στην Bild ότι «η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει τις επόμενες ημέρες αίτηση για την (σχετική) τροποποίηση, η οποία θα εξεταστεί γρήγορα από την Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP). Εάν η CHMP αποφασίσει ότι μπορούν να εξαχθούν έξι δόσεις από κάθε φιαλίδιο με αξιόπιστο τρόπο, θα προτείνει την τροποποίηση των ισχυόντων όρων έγκρισης για να υποστηρίξει τα κράτη μέλη στην διάθεση του εμβολίου».

Ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν (CDU) είπε επίσης στην «Bild» ότι «οι γιατροί θα πρέπει οπωσδήποτε να αξιοποιήσουν την έκτη δόση. Έχει νόημα να μπορεί να εμβολιαστεί ένα έκτο άτομο», τόνισε.

Η χρήση της έκτης δόσης επιτρέπεται ήδη στην Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Η εξαγωγή έξι δόσεων ανά φιαλίδιο δεν καλύπτεται ακόμη από την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.