Μειωμένα καταγράφονται στο 9μηνο φέτος τα οικονομικά μεγέθη της ΕΥΑΘ ΑΕ, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, ενώ για το τελευταίο τρίμηνο του 2020 δεν αναμένονται ουσιαστικές μεταβολές, όπως αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η εταιρεία.

Η εισηγμένη ανακοίνωσε ότι παραμένει με μηδενικό δανεισμό και με τα ταμειακά της διαθέσιμα σε 74 εκατ. ευρώ, από 77,5 εκατ. ευρώ. Ο περιορισμός των ταμειακών διαθεσίμων της εταιρείας κατά 4,48%, οφείλεται σύμφωνα με την εταιρεία στη διανομή αυξημένου μερίσματος για την περσινή χρήση.

Ο τζίρος της εταιρείας υποχώρησε σε 53,6 εκατ. ευρώ στο 9μηνο φέτος, έναντι των 54,5 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα (-1,66%), γεγονός που σύμφωνα με την ΕΥΑΘ οφείλεται στο πρώτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, που την υποχρέωσε σε λήψη άμεσων μέτρων και περιορισμού των δραστηριοτήτων της.

Το κόστος των πωλήσεων της εταιρείας ανήλθε στο 9μηνο φέτος σε 32,1 εκατ. ευρώ, από 31,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο (+2,6%), «κυρίως, λόγω αυξημένων τιμολογήσεων στο ρεύμα για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων», αναφέρει η ΕΥΑΘ.

Μειωμένα κατά 25,48% καταγράφηκαν στο 9μηνο φέτος τα προ φόρων κέρδη της εταιρείας και διαμορφώθηκαν σε 13,6 εκατ. ευρώ, από 18,25 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ υποχώρηση κατά 19,71% εμφάνισαν τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), σε 17,9 εκατ. ευρώ, από 22,24 εκατ. ευρώ.