«Δουλειές με φούντες» έχουν προκύψει στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες καθώς οι μεγάλες υποθέσεις που ανοίγουν διαδέχονται η μία την άλλη, με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού όχι ένας ή δύο άλλα έξι μεγαλοπαράγοντες της οικονομικό- επιχειρηματικής ζωής του τόπου.

Αρχικά η Αρχή για το Ξέπλυμα μαύρου χρήματος έχει βγάλει από το συρτάρι και ξεσκονίζει τις φορολογικές δηλώσεις δύο εισηγμένων επιχειρηματιών της χώρας, ψάχνοντας τα πόθεν έσχες και συσχετίζοντάς τα με σοβαρή φορολογική υπόθεση του 2007 που άνοιξε πρόσφατα και αφορούσε σε συμβάσεις και τιμολόγια!

Πρόκειται, δηλαδή, για παλιά υπόθεση που ήρθε στο προσκήνιο μετά από μαρτυρίες και νέες ανώνυμες καταγγελίες!

Οι εν λόγω φάκελοι βγήκαν από το συρτάρι και τέθηκαν στο μικροσκόπιο των υπηρεσιακών παραγόντων που ξεκίνησαν ήδη εξονυχιστικούς ελέγχους…

Οι δύο μπον βιβέρ εφοπλιστές και οι δυο επιχειρηματικοί παράγοντες που εξετάζονται εντατικά ώστε να παραπεμφθούν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος!

Πέρα από τους δύο εισηγμένους στην αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος έχουν φθάσει στο «διά ταύτα» ακόμη 4 υποθέσεις, οι οποίες τελούν υπό έλεγχο το τελευταίο χρονικό διάστημα, όσον αφορά ύποπτες κινήσεις και ροές χρήματος, καθώς και σοβαρά ζητήματα ανακριβούς πόθεν έσχες!

Οι 4 αυτές υποθέσεις βρίσκονται στη φάση της παραπομπής τους ή όχι στον εισαγγελέα, με τις εισηγήσεις των υπηρεσιακών να είναι παραπεμπτικές!

Με βάση το χρονοδιάγραμμα, οι 2 πρώτες υποθέσεις για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που θα εξετασθούν την προσεχή εβδομάδα σε υψηλό επίπεδο, αφορούν επιχειρηματικούς παράγοντες, με ευρεία ενασχόληση σε πλήθος δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων και το ποδόσφαιρο, εκ των οποίων ο ένας έχει βάση το βορρά και ο άλλος το νότο!

Οι πληροφορίες λένε πως και οι δύο αυτές υποθέσεις θα πάρουν το δρόμο της κυρίας ανάκρισης!

Όσον αφορά τις άλλες 2 υποθέσεις, αυτές αφορούν ανθρώπους της θάλασσας, οι οποίοι ελέγχθηκαν κατόπιν ανώνυμων καταγγελιών και μάλιστα στον ένα εκ των δύο υπήρξε και «ντου» των αρμοδίων αρχών στην οικία του, από την οποία κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, έγγραφα και λοιπά αποδεικτικά στοιχεία!

Η υπόθεση των δύο μπον βιβέρ εφοπλιστών προγραμματίζεται να συζητηθεί περί τα τέλη του μηνός, εάν φυσικά έχει ολοκληρωθεί πλήρως ο φάκελος τους από τους υπηρεσιακούς παράγοντες!