Αποχώρησαν από την Εξεταστική Επιτροπή, η οποία ερευνά τα αίτια της τραγδίας των Τεμπών, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση και Σπαρτιάτες, καταγγέλλοντας την πλειοψηφία για συγκάλυψη λόγω του άρον – άρον κλεισίματος των εργασιών της Επιτροπής, της μη κλήσης κομβικών μαρτύρων, όπως ο κ. Γενιδούνιας, ο κ. Τσαλίδης και ο κ. Σπηλιόπουλος, αλλά και της μη διαβίβασης της δικογραφίας του εφέτη – ανακριτή για το έγκλημα των Τεμπών.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα είχε επικρατήσει ένταση που οδήγησε σε προσωρινή διακοπή της συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής,  μετά την έγγραφη απάντηση της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας στο αίτημα Κόκκαλη να διαβιβαστεί η δικογραφία στα μέλη της.

Ωστόσο, η εξεταστική επιτροπή για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών απέρριψε το αίτημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης να αποσταλεί η κατάθεση του πρώην υπουργού, Κώστα Καραμανλή, στην αρμόδια Εισαγγελία προκειμένου να διερευνηθεί το αδίκημα της ψευδορκίας, δήλωσε άγνοια για την έγγραφη απάντηση της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας.

Διαβάστε ακόμη: