Την έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας στις οκτώ το βράδυ ζήτησε η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου για να λυθεί αν είναι έκπτωτος ή όχι.

Νωρίς το πρωί ο Στέφανος Κασσελάκης επιβιβάστηκε σε θαλάσσιο ταξί στις Σπέτσες και έφυγε μόνος του για την Αθήνα.

Ο κ. Κασσελάκης επέστρεψε μόνος του και πολλοί εκτιμούν ότι είναι θέμα χρόνου πλέον να κάνει την πρώτη του δημόσια τοποθέτηση μετά από τέσσερα 24ωρα σιωπής και περισυλλογής.

Σε ετοιμότητα το επικοινωνιακό επιτελείο Κασσελάκη

Μάλιστα οι συνεργάτες του, που εγκατέλειψαν μαζί του και αυτοί την Κουμουνδούρου και παραιτήθηκαν από το γραφείο Τύπου, έχουν ήδη έτοιμο τον επικοινωνιακό μηχανισμό για να βάλουν μπροστά τις ενημερώσεις στους διαπιστευμένους συντάκτες του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα δείχνουν ότι θα κάνει το βήμα και θα είναι υποψήφιος πρόεδρος και ιδιαίτερα μετά το μπαραζ δηλώσεων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ότι τύποις παραμένει πρόεδρος του κόμματος, πατώντας πάνω στην εκτίμηση του συνταγματολόγου Ξενοφώντα Κοντιάδη.

Ο Πολάκης ανοίγει την αυλαία…

Όλα αυτά σε μια φάση που ο Παύλος Πολάκης, ο μόνος που έχει δηλώσει επίσημα υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάζει την πρώτη του κίνηση ανοίγοντας από νωρίς την κούρσα διαδοχής.

Αύριο το πρωι κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας ανοίγοντας την αυλαία της προεκλογικής καμπάνιας.

Ο Παππάς στη ΔΕΘ

Σημαντικό ρόλο στην επιτάχυνση των διαδικασιών διαδραματίζει και η παρουσία του Νίκου Παππά στη ΔΕΘ οπου οι ερωτήσεις αναμένεται να είναι καταιγιστικές γύρω από τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις επιθέσεις που δέχεται ανοιχτά πλέον από το στρατόπεδο του κ. Κασσελάκη ότι τον υπονόμευσε στην ΚΕ.

Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια όταν ο συνταγματολόγος Ξενοφών Κοντιάδης έθεσε θέμα νομιμότητας της αποπομπής Κασσελάκη από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου και την προεδρία του κόμματος, υποστηρίζοντας ότι το «ναι» σε πρόταση μομφής απέναντι στον Κασσελάκη δεν συνεπάγεται αυτόματα την έκπτωσή του από το αξίωμα.

Με αφορμή αυτές τις τοποθετήσεις, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη που στήριξαν τον Στέφανο Κασσελάκη τοποθετήθηκαν σχετικά, επαναλαμβάνοντας την άποψη του κ. Κοντιάδη.

Έλενα Ακρίτα και Θεόφιλος Ξανθόπουλος σχολίασαν το θέμα, αναφέροντας ότι ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να επιστρέψει στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου.

Διαβάστε ακόμη: