Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες του λιμενικού σώματος στη θαλάσσια περιοχή Αχλάδι Ευβοίας για τον εντοπισμό του χειριστή του ιδιωτικού ελικοπτέρου που έπεσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Ελικόπτερο Super Puma, βατραχάνθρωποι, λιμενικό και εθελοντές είναι οι δυνάμεις που αναζητούσαν τον χειριστή στο Αχλάδι Ευβοίας όπου κατέπεσε το ελικόπτερο Agusta Bell.

Εύβοια: Σε βάθος 50 με 60 μέτρα οι έρευνες

Τις έως τώρα έρευνες δυσχέραιναν η θολή θάλασσα, τα ρεύματα και τα φερτά υλικά. Το σημείο που ερευνάται έχει βάθος γύρω στα 50 με 60 μέτρα, κάτι που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τη διαδικασία.

«Το ελικόπτερο S-70 έκανε μια πτήση πολύ χαμηλή. Φαίνεται, ίσως, ότι μπορεί να έχει εντοπιστεί κάτι από την άτρακτο του ελικοπτέρου» σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από το Μαντούδι και κατευθυνόταν προς τον Βόλο.

Φαίνεται ότι ελάχιστα μετά την απογείωση από το Μαντούδι ο χειριστής ανέφερε ότι οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα δυσμενείς, αμέσως μετά χάθηκε από τα ραντάρ και σήμανε συναγερμός στις Αρχές.

Εύβοια: Τι αποκαλύπτει συνάδελφος του χειριστή

Συνάδελφος του χειριστή μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ.

«Ήμασταν μαζί στο ελικοδρόμιο στις Αφίδνες, καταθέσαμε σχέδιο πτήσης και απογειωθήκαμε με μισή ώρα διαφορά αλλά εγώ είδα τις κακές καιρικές συνθήκες και γύρισα πίσω. Πήγαινε στον Βόλο για να πάρει τον ιδιοκτήτη του ελικοπτέρου. Απογειώθηκε περίπου στις 9 το πρωί.

Μισή ώρα αργότερα επικοινωνήσαμε και μου είπε ότι προσγειώθηκε σε ένα ύψωμα διότι λόγω των κακών καιρικών συνθηκών δεν είχε ορατότητα. Μου είπε ότι μόλις βελτιωνόταν ο καιρός θα απογειωνόταν ξανά από εκεί για Βόλο. Δεν μου ανέφερε βλάβη στο ελικόπτερο».

Εύβοια: Το χρονικό της μοιραίας πτήσης

  • Το Agusta Bell απογειώθηκε από ελικοδρόμιο στις Αφίδνες στις 08:00 το πρωί της Πέμπτης (28/9). Η ενημέρωση προς τις Αρχές Εναέριας Κυκλοφορίας ήταν ότι κατευθύνεται στο Μαντούδι.
  • Στις 09:00 προσγειώθηκε όντως στο χωριό της Β. Εύβοιας.
  • Στις 10:13 ο χειριστής ενημέρωσε ότι απογειώνεται με προορισμό τη Βιομηχανική περιοχή του Βόλου κι από εκεί θα επέστρεφε τη βάση του στην Αττική. Στο σχέδιο πτήσης που είχε υποβληθεί αναφερόταν ότι κατά την επιστροφή θα ήταν ακόμη ένα άτομο ως επιβάτης.

Εύβοια: Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες

«Το είδα που πήγαινε 50 μέτρα ψηλά και μετά έπεφτε 5-10 μέτρα» λέει κάτοικος.

«Σιγά – σιγά έχανε ύψος και κάπου εδώ πέρα, έπεσε μέσα στη θάλασσα» δηλώνει άλλος.

«Μια ανέβαινε μια κατέβαινε και ξαφνικά ακούστηκε ένα “μπαμ”» ήταν μια άλλη δήλωση.

«Έχει πέσει μπροστά από το σπίτι μου» αναφέρει ο δήμαρχος Μαντουδίου-Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Διαβάστε ακόμη: