Στη φυλακή οδηγείται, μετά την απολογία του, ο 36χρονος Γεωργιανός που συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα στους Κήπους του Έβρου με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Συνελήφθη την ώρα που επιχειρούσε να βγει εκτός Ελλάδος, ο οποίος κατηγορείται για ιδιαίτερα σκληρή ληστεία στο Πικέρμι, σε σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού, τον περασμένο Μάρτιο.

Ο κατηγορούμενος, που ερευνήθηκε τυχόν εμπλοκή του στο άγριο έγκλημα στα Γλυκά Νερά, αρνήθηκε κατά την απολογία του στην 11η τακτική ανακρίτρια τόσο τη ληστεία που του αποδίδεται όσο και κάθε σχέση του με την δολοφονία της Καρολάιν. Σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου του Γεωργιανού, Δημήτρη Μπαλτζόγλου, υπάρχουν στοιχεία που θα παρουσιάσουν στη συνέχεια τα οποία αποδεικνύουν τη μη συμμετοχή του στη δολοφονία.

Ο ίδιος ο 36χρονος φέρεται να είπε στη δικαστική λειτουργό πως δεν επιχείρησε να διαφύγει από τη χώρα λόγω εγκληματικής δράσης, αλλά γιατί έπρεπε να ταξιδέψει στην πατρίδα του εξαιτίας ενός οικογενειακού ζητήματος που αντιμετωπίζει.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε συλληφθεί δύο φορές το 2008 και το 2018 για διακίνηση παράτυπων μεταναστών κι άλλα αδικήματα του νόμου περί αλλοδαπών, ενώ το 2015 και το 2017 είχε κατηγορηθεί για κλοπές και διαρρήξεις στα Εξάρχεια και τον Άγιο Παντελεήμονα.

«Αυτόν θα τον ξαναδούμε σίγουρα έξω μέχρι να αλλάξει ο Ποινικός Κώδικας»

Να αναφέρουμε πως ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης μίλησε για την εγκληματικότητα που παρατηρείται και τα περιστατικά που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα και αναφέρθηκε σε πρόσφατες δηλώσεις του και στον Γεωργιανό.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», σχολίασε την ανάγκη ενίσχυσης των αστυνομικών τμημάτων. «Υπάρχει μεγάλο ζήτημα με την ανακυκλούμενη εγκληματικότητα. Η αστυνομία βρίσκεται σε ένα συνεχές crash test. Οι Γεωργιανοί είναι πολύ σκληροί, δεν θα ομολογήσει ποτέ».

«Αυτόν θα τον ξαναδούμε σίγουρα έξω μέχρι να αλλάξει ο Ποινικός Κώδικας. Θα μπει για ληστεία, θα βγει στα τρία με τέσσερα χρόνια. Ο δικαστής θα του ρίξει παραπάνω ποινή. Δεν έχει κάνει φόνο, εκτός αν έχει εμπλοκή στην υπόθεση των Γλυκών Νερών», σχολίασε. Και τόνισε πως πρέπει «να αλλάξουν οι νόμοι, η πολιτεία να φτιάξει φυλακές κι αυτοί που τελούν φόνους να μην βλέπουν το φως του ήλιου. Το σπίτι είναι ιερός χώρος. Πρέπει να υπάρξει αυστηροποίηση του νόμου κι εκεί, στη διάρρηξη».