Ο Ολυμπιακός συμφώνησε με τον Ελ Κααμπί και τον φέρνει άμεσα στην Ελλάδα, για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του και να τον ετοιμάσει για τα παιχνίδια με την Γκενκ, στον 3ο προκριματικό του Europa League.

Ο Μαροκινός στράικερ να αποδέχθηκε την προσφορά που του έχουν καταθέσει οι Πειραιώτες και ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την Ελλάδα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο 30χρονος διεθνής επιθετικός, είχε ζητήσει διορία 24 ωρών από τους Πειραιώτες, με σκοπό να απαντήσει οριστικά στην προσφορά που είχε δεχθεί. Αλλά κυρίως, για να απαντήσει στις τουρκικές ομάδες που τον πίεζαν τις τελευταίες ημέρες για να τον «κλέψουν». Αλλά και τη Σταντάρ Λιέγης, η οποία προσπαθούσε να τον κλείσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Εως ότου μπήκε στην υπόθεση ο Ολυμπιακός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις παράγοντες που έκαναν τον Ελ Κααμπί να πει το «ναι» στον Ολυμπιακό, παρά το γεγονός ότι είχε μεγαλύτερες προτάσεις σε οικονομικό επίπεδο, ήταν το όνομα του συλλόγου και η προοπτική να κατακτήσει τίτλους και να αγωνιστεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αλλά και δυο συζητήσεις που έκανε με ανθρώπους των Ερυθρόλευκων.

Η πρώτη κλήση που δέχθηκε ήταν από τον αθλητικό διευθυντή των Πειραιωτών, Αντόνιο Κορδόν. Ο Ισπανός του ανέλυσε το πλάνο του Ολυμπιακού για την αξιοποίησή του, του εξήγησε τα δεδομένα στην ομάδα, αλλά παράλληλα τον ενημέρωσε και για τη σφοδρή επιθυμία του προπονητή να τον εντάξει στο ρόστερ. Κάτι που φαίνεται ότι ικανοποίησε τον 30χρονο στράικερ.

Το δεύτερο τηλεφώνημα ήταν προς τον ποδοσφαιριστή με τον οποίο θα παλέψει για τη θέση του βασικού στράικερ του Ολυμπιακού. Τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Μαροκινός φορ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για όλα: Για τον Ολυμπιακό, την Ελλάδα, τους οπαδούς, τις εγκαταστάσεις, για τις συνθήκες δουλειάς στην ομάδα του Μεγάλου Λιμανιού. Και ουσιαστικά έδειξε τον δρόμο στον συμπατριώτη του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ελ Κααμπί αναμένεται να ταξιδέψει στην Αθήνα έως το Σάββατο, με σκοπό να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις, να οριστικοποιήσει τις λεπτομέρειες του συμβολαίου του, που αναμένεται να είναι 2ετές ή 3ετές και εν συνεχεία να υπογράψει και να μπει στην ευρωπαϊκή λίστα των Ερυθρόλευκων. Η οποία θα δηλωθεί απόψε.

Με την προσθήκη του Ελ Κααμπί, ο Ολυμπιακός κλείνει έναν επιθετικό στο στιλ που ήθελε. Έναν παίκτη που όλοι στον Πειραιά συμφωνούν ότι έχει τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά για να εξελιχθεί σε αρχισκόρερ των Ερυθρόλευκων. Ενώ παράλληλα ταιριάζει στο επιθετικό και πιεστικό ποδόσφαιρο που προσπαθεί να εφαρμόσει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Είναι καλός γκολτζής (144 γκολ σε επαγγελματικό επίπεδο), σε καλή ηλικία, με καλές συστάσεις. Μένει όλα αυτά, να τα επιβεβαιώσει στο γήπεδο.

Διαβάστε ακόμη: