Σε θετικό πρόσημο βρίσκονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο ξεκίνημα της εβδομάδας και του νέου μήνα, με τις αγορές της περιφέρειας να έχουν λάβει ώθηση από την περασμένη εβδομάδα λόγω των ενδείξεων ότι ο πρόσφατος ρυθμός αύξησης των τιμών καταναλωτή μπορεί να επιβραδυνθεί.

Ο δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,2% στο άνοιγμα, με τους περισσότερους κλαδικούς δείκτες σε ανοδική τάση. Αυτή την ώρα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης σημειώνει άνοδο 0,42%  στις 452,09 μονάδες. Οι μετοχές των ορυχείων σημείωσαν άνοδο 0,5%, ενώ οι μετοχές τεχνολογίας ενισχύθηκαν κατά 0,4%.

Στις επιμέρους αγορές, ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,16%, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,46%, ο γαλλικός CAC 40 με άνοδο 0,66%, ο ιταλικός FTSE MIB με οριακή άνοδο 0,08%, o ισπανικός ΙΒΕΧ 35 ενισχύεται κατά 0,61%.

Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2021. Κατρακύλησε στο 4,3% για τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αύξησε τα επιτόκια σε επίπεδο ρεκόρ τον περασμένο μήνα, αλλά οι οικονομολόγοι και οι επενδυτές αναμένουν ότι έχουν πλέον φτάσει στο αποκορύφωμά τους.

Νωρίτερα, οι μετοχές της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού διαπραγματεύονταν σε μεικτά πρόσημα μετά την ανάκαμψη των κινεζικών στοιχείων για τη μεταποίηση σε έδαφος επέκτασης.

Εν τω μεταξύ, τα futures των αμερικανικών μετοχών σημείωσαν άλμα στο άνοιγμα των συναλλαγών τη νύχτα, αφού οι νομοθέτες των ΗΠΑ κατάφεραν να καταλήξουν σε προσωρινή συμφωνία που απέτρεψε το κλείσιμο της κυβέρνησης.

Διαβάστε ακόμη: