Η πρωτεύουσα πόλη της Λιθουανίας δεν πρόκειται να φιλοξενήσει το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας τον ερχόμενο Μάιο, με το Ντουμπάι να διεκδικεί με αξιώσεις την τελική φάση της διοργάνωσης.

Η κυβέρνηση της Λιθουανίας ενημέρωσε τη Ζάλγκιρις Κάουνας πως δεν είναι σε θέση να διαθέσει το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ που απαιτείτο, λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του συλλόγου, Παούλιους Μοτιεγούνας, ο οποίος μίλησε στο στο τηλεοπτικό δίκτυο LRT.

«Η υποψηφιότητά μας είναι πολύ πιο αδύναμη συγκριτικά με τις άλλες», σημείωσε ο παράγοντας της Ζαλγκίρις και βετεράνος μπασκετμπολίστας, αναφερόμενος ουσιαστικά σε εκείνη του Ντουμπάι.

Το Ντουμπάι φέρεται να έχει καταθέσει πρόταση στην Ευρωλίγκα για τη διεξαγωγή του Φάιναλ Φορ για τρεις συνεχόμενες αγωνιστικές περιόδους, αλλά την εκπροσώπηση με τη συμμετοχή μίας ομάδας από το Ντουμπάι στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Οι Άραβες, οι οποίοι «βλέπουν» την Ευρωλίγκα ως μία άκρως ελκυστική επενδυτική ευκαιρία, έχουν υποδείξει την Coca – Cola Arena, χωρητικότητας 17.000 θεατών, ως έδρα πραγματοποίησης του θεσμού – γιορτή.

Διαβάστε ακόμη: